Mashtrimi me produktet e detit i perhapur ne te gjithe globin

Një analizë e Guardian Seascape e 44 studimeve të fundit për më shumë se 9,000 mostra ushqimesh deti nga restorante, shitës peshqish dhe supermarkete në më shumë se 30 vende zbuloi se 36% ishin etiketuar gabimisht, duke ekspozuar mashtrime të produkteve të detit në një shkallë të gjerë globale. Shumë nga studimet përdorën teknika relativisht […]

Veze te kontaminuara me Salmonele – Kompania terheq produktet nga tregu

Farm Hill Acres(kompani kanadeze) është duke tërhequr vezët për shkak të kontaminimit të mundshëm të Salmonelës. Vezët e kompanisë me qendër në Otava janë shitur në Newfoundland, Labrador dhe Nova Scotia. Agjencia Kanadeze e Inspektimit të Ushqimit (CFIA) po këshillon konsumatorët dhe shpërndarësit, shitësit me pakicë dhe institucionet e shërbimeve ushqimore të tilla si hotelet, […]

Studimi: 41 % e Italianeve i blejne produktet agroushqimore direkt tek prodhuesit

Blerja e produkteve agro-ushqimore per italianët po behet gjithnjë e më shumë me zero kilometër duke i kushtuar shumë vëmendje produkteve te fresketa, qëndrueshmërise se prodhimit dhe përdorimit te aplikacioneve per blerje ne internet po rritet gjithnje e me shume. Përsosmëria e territorit është gjithnjë e më e pranishme në zakonet e konsumatorëve italiane, deri […]

Produktet kancerogjene qe mund t’i keni ne shtepi

Disa prej produkteve te cilat keni në shtëpi mund të jenë toksike, por ka edhe nga ato që mund të jenë kancerogjene. Është shumë më mire që të blini produkte organike apo ato tradicionale. Këtu keni 5 produktet kancerogjene që ju mbani në shtëpi. Shampo Shkencëtari David Suzuki, raporton 80% të produkteve shtëpiake që kanë […]

Covid-19 po demton fermeret, Sharka: Nuk lejohet te dalin te punojne e te shesin produktet

Situata e krijuar nga masat e rrepta kunder koronavirusit te ndermara nga qeveria po shfaqin probleme te shumta te fermeret. Për fermerët është mjaft e vështirë të sigurojnë një autorizim për të lëvizur në tokat bujqësore apo drejt tregjeve. Kryetari i sindikatës së fermerëve, Eduart Sharka, thotë se problem mbetet edhe kufizimi i eksporteve përshkak […]

Produktet “Made in Albania” shiten 30% me lire ne tregje; Prodhuesit kerkojnë bashkim me Kosoven dhe rajonin

Prodhimi vendas dhe produktet “Made in Albania” operojnë në një mjedis sfidues, ku duhet të përballen me konkurrencën që ju vjen nga rajoni dhe ndryshimet e shpejta që po pësojnë tregjet. Bashkimi i Prodhuesve Shqiptar organizoi gjatë ditës së sotme Konventën e Parë të Prodhuesve Shqiptarë ku trajtuan sfidat që prekin sot prodhimin vendas dhe […]

Produktet bio me steme zyrtare

Të gjitha produktet bujqësore dhe ushqimore “Made in Albania” që do të certifikohen nga autoritetet përkatëse si specialitetet tradicionale të garantuara do të siglohen me logon përkatëse. Këshilli i Ministrave ka miratuar edhe logon përkatëse që do të vendoset në etiketën shoqëruese të produkteve. Logoja “Specialitet tradicional i garantuar” apo ndryshe (STG) vendoset vetëm në […]

Produktet Made in Albania ne Europe, Kompanite duhet te zhvillojne marketingun

Përmirësimi i eksporteve është një proces i gjatë dhe i vështirë, që kërkon jo vetëm standarde, çertifikim, pjesëmarrje në panaire por edhe njohuri mbi tregjet me vlera të larta, zhvillim të strategjive të eksporteve dhe marketingut të kompanive, kapacitete njerëzore si dhe marrëdhënie ndërkulturore. Me mbështetjen e RISIAlbania, gjate muajt Gusht 2019 u zhvillua një […]

ISHMT: Kujdes me produktet pa standard ne treg; ndalohet shitja e filxhanit me fibra bambuje

Inspektorati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut, në kuadër të monitorimit të sigurisë konsumatore, ka bërë me dije se është konstatuar një produkt i cili nuk përmbush standardet në treg dhe që është i dëmshëm. “Njoftimi i kategorisë ALERT ndërkombëtar , në portalin RASFF (RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED) me numër notifikimi 394243, për […]

ISHMT: Kujdes me produktet pa standard ne treg, Ja nje shembull qe po ndalohet te shitet

Inspektorati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut, në kuadër të monitorimit të sigurisë konsumatore, me fokus sidomos në produktet për fëmijët, ka bërë me dije se është konstatuar një produkt i cili nuk përmbush standardet në treg dhe që është i dëmshëm. “Konsumatorët që kanë blerë produktin pjata për fëmijët të bërë prej melamine  me emërtimin në etiketë “FROZEN SNOWFLAKES PLATE” të markës TRUDEAU dhe me barkod 0063562622349 nuk duhet ta  përdorin […]