Reklame:

Gabimet qe beni kur gatuani pulen

Pula eshte nje nder ushqimet me te perdorura ne te gjithe boten. Kete e tregojne edhe shifrat e publikuara nga institute te ndryshme, rreth 8 bilion pula konsumohen çdo vit.

Sigurisht zgjidhni ta konsumoni per vlerat ushqyese si proteinat, vitaminat, numri i ulet i kalorive dhe yndyrnave etj. Duhet thene qe gjoksi i pules eshte nje nga ushqimet me te shendetshme qe mund te ekzistojne dhe eshte pjese e shume dietave.

Por menyra si e gatuajme ndikon shume ne shijen e saj. Keto jane gabimet me te zakonshme qe beni kur gatuani pulen

Shkrirja:

Shume amvisa pasi e nxjerrin pulen nga ngrirja e lene te shkrihet ne temperature ambienti. Kjo lloj shkrirjeje mund te jete shume e rrezikshme pasi nxit shfaqjen e baktereve perfshire E. coli dhe salmonelen. Ne vend te saj, mbushni nje ene me uje te ftohte dhe vendosni pulen ne te per ta shkrire per 30 minuta. Pasi te kete shkrire ziejeni ose futeni ne furre sipas deshires.

Marinimi me ereza, kripe dhe vaj:

Kijeni parasysh kete keshille, marinimi i pules duhet bere gjithmone ne fillim te procesit te gatimit. Erezat, kripa dhe vaji duhen vendosur nen lekuren e pules. Lekura nga ana tjeter nuk duhet hequr kurre para pjekjes pasi e ben pulen me te thate dhe rrezikoni qe ta digjni.

Gatimi ne skare:

Nje nder menyrat me te shpejta per te gatuar pulen eshte ne skare. Ne qofte se nuk doni qe pula te digjet gjate skares, lyejeni me pare me vaj dhe pak uthull molle. Shija e uthulles nuk do te ndihet fare gjate shijes dhe kofshat apo gjoksi i pules do te jete i bute.