Drejt zhdukjes kompleksi i vetëm i rasatit, shqiptarët do ti drejtohen Hungarisë, fermeri: Kjo do sjellë pasoja për peshkimin!

Pavarësisht se janë ndër të vetmet impiante të këtij lloji në vend, ata nuk kanë marrë kurrë mbështetje. Kjo pasi as Ministria e Bujqësisë as IPARD nuk aplikojnë skema lehtësuese për këtë lloj veprimtarie.   Vasjar Shërmadhi TIRANË-Vasjar Shtërmadhi zotëron një ndër impiantet më të mëdha në vend për prodhimin e rasatit të peshkut. I […]

Bletaria, Pasioni dhe tradita mposhtin veshtiresite e sektorit te embel

Të jesh në mesin e bletëve dhe të dëgjosh zhurmat e dhjetëra mijëra prej tyre dhe aromën e butë të mjaltit, është një përvojë që vetëm një bletarë mund ta përshkruajë më së miri. Bletaria eshte nje sektor fitimprures por nese nuk ke pasionin dhe nje lidhje te forte me bletet nuk mund te kesh […]

Revoltat e Spaçit dhe Qafe Barit, te harruara ne tranzicionin 30 vjeçar Shqiptar – Perkujtohen ne Washington (Pjesa 3)

Presidenti Trump: “Ne kurrë nuk mund t’i kthejmë në jetë të rënët. Ne kurrë nuk mund t’ua shlyejmë borxhin që kemi ndaj tyre. Por ne mund t’i nderojmë e t’i kujtojmë për jetë ata”… Nga Dalip Greca …Sot ne përkulemi me nderim përpara këtyre dy revoltave heroike, që si margaritarë ndrisin faqet e historisë së […]

Revoltat e Spaçit dhe Qafe Barit, te harruara ne tranzicionin 30 vjeçar Shqiptar – Perkujtohen ne Washington (Pjesa 2)

Presidenti Trump: “Ne kurrë nuk mund t’i kthejmë në jetë të rënët. Ne kurrë nuk mund t’ua shlyejmë borxhin që kemi ndaj tyre. Por ne mund t’i nderojmë e t’i kujtojmë për jetë ata”… Nga Dalip Greca …. Burgu u rrethua me forca të shumta policore, të burgosurit u lanë pa ushqim e ujë, mbi […]

Revoltat e Spaçit dhe Qafe Barit, te harruara ne tranzicionin 30 vjeçar Shqiptar – Perkujtohen ne Washington

Presidenti Trump: “Ne kurrë nuk mund t’i kthejmë në jetë të rënët. Ne kurrë nuk mund t’ua shlyejmë borxhin që kemi ndaj tyre. Por ne mund t’i nderojmë e t’i kujtojmë për jetë ata”… Nga Dalip Greca* Shqipëria komuniste e njohur për ashpërsinë e diktaturës më të egër të ish vendeve komuniste, me numrin më […]

Bletet ne ballkon. E moshuara kultivon edhe perime organike ne qytet

Agllaia Mandi, 85 vjeç, nuk ka blerë kurrë në treg prodhime që mund t’i prodhojë bahçja e saj. Ajo nuk e ka braktisur asnjë ditë pasionin për bletët dhe për bimët. Dikur bletërritësja e vetme grua e kooperativës së Sheperit në Zagori ishte përgjegjëse për një park me rreth 100 koshere. Profesionin thotë se familja […]

Subvencionet per bujqesine – Nga emigrant ne investitor, historia e Besnikut nga Fieri i cili prodhon domate per eksport

Besnik Bogdani nga fshati Plyk i Fierit, pas 20 vjetësh në emigracion, ka gjetur suksesin në vendlindje. I kthyer para 4 vjetësh nga Greqia, ai vendosi të investojë kursimet e veta në sera. Pas vështirësive të shumta, më në fund, ia arriti qëllimit kur aplikoi në skemën kombëtare të mbështetjes për bujqësinë, përmes së cilës arriti […]

Jani Taçi, inxhinieri qe i’u perkushtua fermes Akuaponike

Inxhinier Jani Taçi ka zgjedhur të zhvillojë një fermë aquaponike. E gjeni në fshatin Haskolie, jo shumë larg kryeqytetit. Aquaponik Albania mban emrin ferma e inxhinierit. Ai ka studiuar inxhinieri mekanike, por kureshtja e madhe për fermat, sidomos ato aquaponike, e ka nxitur të krijonte vetë një të tillë. E ka nisur me një fermë […]

Psikologu qe po zhvillon biznesin e kermillit

Ervin Hajdaraga është i riu nga Tirana me profesion psikolog në QSUT, por me një pasion të madh për sipërmarrjen. Sipërmarrja që ai ka zgjedhur të investojë nuk është e zakontë për vendin tonë. Vetëm pak herë mund të kemi dëgjuar për një fermë kërmijsh. Tashmë kjo fermë është bërë pjesë e pandshme e jetës […]

Si po ndryshon traktori jeten e familjes ne nje fshat te Beratit

Në drejtim të Çorovodë vetëm 32 km larg Beratit gjendesh në fshatin Malinat. Natyra e ka bekuar këtë vend sepse ia ka dhënë të gjitha: tokë kodrinore e gjelbëruar, rezerva uji, klimë e butë. Por, për ta vizituar këtë vend kaq të bukur natyrisht të duhen jo më pak se dy orë nga qyteti kryesor. […]