Fermat vertikale per kultivimin e frutave dhe perimeve (VIDEO)

Aeroponics rrit frutat dhe perimet më shpejt, më lirë dhe më mirë. Bujqësia vertikale me Kopshtet e Kullave jane në ‘rritje’ dhe me të drejtë. Ju mund të rritni një shumëllojshmëri të bimëve me rreth 90% më pak ujë. Gjithashtu kërkon 10 herë më pak hapësirë kështu që mund të mbjellesh shumë më tepër bime […]

Mbledhje e shpejte dhe efikase e patates!

Gjatë shkuljes së patates zihet një sasi e madhe e masës së përgjithshme. Për çdo një metër gjatësi përfshihen 2-3 kg patate, por dhe 60-80 kg truall (edhe për gjatësinë më të vogël prej 12-14 cm). Gjatë shkuljes së patates prej një hektari ngrihet dhe ndahet nga trualli rreth 900-1200 t tokë, ndonjëherë edhe deri […]

“Valtra H202” – Traktori i pare te cilit nuk i nevojitet shoferi!

Valtra H202 është traktori i parë të cilit nuk i nevojitet shofer.  Rritja e produktivitetit dhe efikasitetit si dhe zvogëlimi i mundit të njeriut eshte bere trend global, prandaj gjithnje e më shumë prodhuesit kërkojnë vazhdimisht dhe japin zgjidhje, përkatësisht automjete ku roli i shoferit është gjithnjë dhe më i vogël. Në automjetet rrugore dhe […]

Traktoret elektrik dhe avantazhet e tyre

Fendt е100 Vario është traktori i parë praktik me bateri që mund të përdoret në përdorim të përditshëm, kurse bateria e makinës mund të mbushet deri në 80% për vetëm 40 minuta. Eshtë traktori i parë me bateri që mund të përdoret çdo ditë pa qenë nevoja të karikohet disa herë në ditë, të paktën […]

Hidroxhel kunder tharjes se pemeve nga thatesira

Si masë parandaluese për të luftuar thatësirën në pemishte mund të përdoren disa substanca që kanë aftësinë të ruajnë lagështinë e tokës. Këto substanca kanë aftësinë të thithin një sasi të madhe uji dhe nuk lejojnë që ai të humbasë nëpërmjet avullimit ose rrjedhjes. Së bashku me ujin lidhen dhe materiet ushqyese dhe nuk lejohet […]

Makineri bujqesore per te lehtesuar punet e fermereve dhe kursyer kohen

Rrotullse mbledhese bari per traktore te vegjel. Paisje e cila iu vjen ne ndihme fermere te cilet kane siperfaqe te vogla dhe te medha Kuhn GA 280G produkt Gjerman i firmes Landwirt Kuhn Schwader GA 280G inkl. Gelenkwelle Kuhn Schwader GA 280G inkl. Gelenkwelle zu verkaufen!Alle Infos: https://www.landwirt.com/gebrauchte,2319540,Kuhn-GA-280G.html Gepostet von landwirt.com am Donnerstag, 6. Februar […]

“Blockchain” – Me teknologjine e IBM konsumatori zbulon vete vertetesine e vajit te ullirit

Një nga prodhuesit më të mëdhenj të vajit të ullirit në Mesdheun Jugor, CHO i Tunizisë, është bashkuar me IBM për të verifikuar vërtetësinë e vajit të saj ulliri Terra Delyssa. Duke përdorur teknologjinë blockchain të IBM, një bazë të dhënash të koduar, të decentralizuar e përdorur për të ndjekur dhe dokumentuar cdo dergese te […]

“Biomede” – Perdorimi i bimeve per heqjen e metaleve te renda nga toka!

“Biomede” ekzaminon tokat për të përcaktuar llojet e metaleve të pranishëm, pastaj harton një përzierje të bimëve që mund të nxjerrin metalet problematike Sipas aplikacionit francez Biomede, rreth 25 përqind e tokave bujqësore në të gjithë botën janë të ndotura nga ndotës siç janë metalet e rënda. Këto ndotës mund të kenë një efekt të […]

“Agrobot”, Roboti gjigand me 24 krahe qe arrin te mbledhe 8 ha luleshtrydhe per 3 dite!

Agrobot E-Series është gjenerata jonë inovative e korrësve robotikë të luleshtrydheve. Këto makina janë krijuar për të kryer në mënyrë autonome brenda rreshtave në çdo fermë. Korrja nuk kontakton me fruta. Deri në 24 duar robotike per te mbërthyer dhe keputur luleshtrydhet e me pas i vendos ne ene për paketim të mëvonshëm. Me ane […]

Sera bioklimatike, Shtepi te gjelberta dhe fatura me pak te kripura

Serat bioklimatike tashme kane filluar te ndertohen në Itali, te cilat premtojne të shkurtojë faturën e energjisë. Studiuesit dhe teknologët e Enea, organi i hulumtimit publik, e kanë projektuar dhe ndërtuar këtë serë duke i siguruar asaj një kopsht hidroponik , i cili do të lejojë të studiojë dhe vlerësojë performancën e re të energjisë së ‘Shkollës […]