Rivitalizim i rrjetit lokal “Vendi Ynë e Ardhmja e Fëmijëve Tanë”

Rrjeti Lokal “Vendi Ynë e Ardhmja e Fëmijëve Tanë” analizon ecurinë e projektit ”Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” i financuar nga Leviz Albania dhe zbatuar nga Insituti per Mbrojtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) ne partneritet me Klubin Ekologjik – Lezhe, Shoqaten Horizont EU – Lushnje, Shoqaten “Mbrojtja […]

“Zdrava” mbjell 100 fidane pishe per 100 vjetorin e Sherbimit Pyjor

27 janar 1923 shenon nisjen e sherbimit pyjor ne vendin tone. Me nje histori shekullore situata e pyjeve po kalon probleme si e gjithe shoqeria shqiptare. “Zdrava” shpk nje kompani lider ne tregun e agroperpunimit dhe eksportin e produkteve Made in Albania per europen dhe me gjere iu bashkangjit propozimit te Horizont EU per fushaten […]

84 mijë fermerë pajisen me NIPT, zgjerimi vjetor 33% u nxit nga subvencioni i naftës

Sektori i bujqësisë është dega me ecurinë më të dobët në ekonominë e vendit këto vitet e fundit, por pavarësisht këtyre zhvillimeve, numri i fermerëve që po formalizohen po rritet me shpejtësi. Të dhënat e Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve tregojnë se më datë 11 janar, numri i fermerëve të pajisur me NIPT arriti në […]

Rrjetëzimi forma e duhur e bashkëpunimit dhe suksesit mes OJF-ve

Në kuadër të projektit: “Rrjetëzim dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” anëtarët e rrjetit “Vendi Ynë e Ardhmja e Fëmijëve Tanë” u bënë pjesë e një diskutimi publik nëpërmjet valëve te Radio Lushnja si dhe live në fb dhe rrjete sociale. Mendimi dhe experienca e Ermelinda Myzeqarit, përfaqesuese e (MIL) […]

50 kamionë me bimë medicinale ndalohen të eksportohen në BE, shkak mungesa e laboratoreve te akredituar!

Mungesa e laboratorëve të akredituar shtetërorë për kryerjen e analizave për një gamë të gjerë të bimëve medicinale të prodhuara në vend me destinacion eksporti ka shtuar vështirësitë për kompanitë shqiptare. Aktualisht në Shqipëri funksionon vetëm një laborator privat i akredituar për kryerjen e analizave specifike për bimët medicinale që eksportohen jashtë. Pamundësia për kryerjen […]

Parku fotovoltaik i Karavastasë, BERZH aprovon kredinë për Voltalian

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) aprovoi pak ditë më parë kërkesën e kompanisë Voltalia për një financim 28 milionë euro lidhur me projektin e impiantit fotovotlaik të Karavastasë. Në faqen e bankës statusi i kërkesës tashmë është “aprovuar” duke hapur kështu më pas rrugën për vijimin e hapave të tjerë deri në disbursimin […]

Dhoma Amerikane e Tregtisë kundër Aeroportit të Vlorës, Jaço: Të pezullohen punimet! Nëse s’ndodh kostot do jenë të mëdha

TIRANË– Presidenti i Dhomës Amerikane të Tregtisë, Enio Jaço ka reaguar pas kërkesës së Konventës së Bernës për pezullimin e Aeroportit të Vlorës. Me anë të një postimi të bërë në rrjetin e tij Facebook, Jaço thekson se ky do jetë rasti që do vërë në test Shqipërinë në respektimin e ligjeve kombëtare dhe ndërkombëtare. Ai ka […]

Domatet shqiptare kane shije te mrekullueshme!

Ne Hollande shpenzohen 2 litra uje per te prodhuar 1 kg domate, ne Shqiperi dhe vende te tjera shpenzohen mbi 28 litra uje per te njejten sasi, 1 kg. Ajo qe duket hapur – sipas specialistit Alban Cakalli – mund te thuhet pa frike se Hollanda ka nje bujqesi te dhunshme ku ju imponohet bimeve […]

Hollanda terhiqet nga prodhimet e perimeve ne dimer

Lajm i mire per fermeret shqipetare qe eksportojne ne BE.  Pjesa me e madhe e fermereve ne Hollande po terhiqen nga kultivimi i perimeve ne dimer. kjo gje po ndodh per shkak te kostove te larta te gazit dhe energjise elektrike. Ky eshte nje lajm i mire per fermeret shqiptar, spanjoll dhe grek, se do […]

Bujqësi më efikase e mjedisore me plehërim gjethor

Plehërimi me gjethe rrit në mënyrë fantastike efikasitetin e fekondimit tuaj. Lëndët ushqyese të tokës nuk janë gjithmonë plotësisht të disponueshme. Kjo është veçanërisht për shkak të: – shpëlarjes, – fiksimeve të dheut, – bllokimeve dhe humbjeve të tjera. Me plehërimin me gjethe mund të shmangim këta faktorë. Plehërimi me gjethe i aplikon lëndët ushqyese […]