Historiku i Shkolles se Pare te Praktikave Bujqesore (sot QTTB) Lushnje (Pjesa 2)

Historiku i shkolles se Pare Bujqesore, dhurate e Kongresit Kombetar te Lushnjes (Pjesa 4)

Pjesa e dyte. Vijon nga nr. i kaluar Hapat e rritjes se Shkences Bujqesore Shqiptare dhe Instituti i Kerkimeve, Lushnjë Shkencetaret e pare shqiptare te bujqesise filluan punen eksperimentuese shkencore, duke punuar ne kushtet e veshtira te kohes. Provat e para krahasuese te disa llojeve te grurit te importit u bëne ne fermen shteterore te […]

Shkolla e parë e praktikave bujqësore, shpërblimi i lushnjarëve për Kongresin.

Historiku i shkolles se Pare Bujqesore, dhurate e Kongresit Kombetar te Lushnjes (Pjesa 4)

 Kongresi i Lushnjes ka dhene disa mirësi për qytetin qe priti, strehoi dhe i dha nje drejtim krejt tjeter historise se Popullit Shqiptar me formimin e qeverise se RE, beri Tiranen kryeqytet dhe krijoi Kushtetuten e pare Shqiptare ose Kanunoren e quajtur ne ate kohe. Nje prej tyre ishte edhe “Shkolla e Pare Praktike e […]