Akullorja eshte embelsira me e preferuar gjate stines se veres. Kujtojme se perveç freskise qe ajo sjelle ne organizmin tone ka edhe nje ndikim shume pozitiv ne shendetin tone.
Disa nga vetite e shendetshme te saj jane;
Eshte e pasur me kalcium.
Personave te rritur u nevojiten rreth 1.000 mg kalcium, derisa femijet kane me shume nevoje per kete mineral.
Shkaku i qumeshtit dhe ajkes se embel, qe jane baza e ketij artikulli eshte burim i mire i vitaminave A dhe vitaminave B.
Ndihmon ne ruajtjen e peshes trupore.
Kjo eshte nje embelsire e ftohte shihej si vrases i linjes se trupit, por ne baze te hulumtimeve te fundit, kaliumi zvogelon vleren e saj kalorike, qe eshte midis 125 dhe 300 kalori ne 100 grame prodhim.
Eshte e pasur me vitamina dhe antioksidues.
Akullorja e lengshme qe pergatitet nga pemet e ngrira dhe te fresketa permbajne shume vitamina, derisa ai me shije te kafese dhe çokollates, siguron nje doze me antioksidues, qe mbrojne zemren.