Reklame:

Kohlrabi – Lakra rrepe me veti te mrekullueshme per organizmin

Emri vjen nga fjala gjermane kohl , “lakër” plus rube , “rrepë”. Kohlrabi ka një kokë të rrumbullakët me lëkurë të bardhë, të purpurt ose të gjelbër, së bashku me gjethe të ngrënshme.
E shemtuar ne pamje te pare por e pergatitur ne menyren e duhur ka nje shije fantastike dhe shume vlera ushqyese per organizmin.
Kohlrabi është një perime që zakonisht hahet në vendet gjermanofolëse dhe shtetet amerikane me popullsi të madhe gjermane, si Wisconsin, por është gjithashtu shumë popullor në pjesën veriore të Vietnamit ku quhet su hào dhe në pjesët lindore të Indisë

Përfitimet ushqyese

Shija dhe cilësia e kohlrabi janë të ngjashme me ato të një rrjedhe të brokolit ose të lakrës, por të butë dhe të ëmbël, me një raport më të lartë të mishit me lëkurën. Djathi i ri në veçanti mund të jetë aq i freskët dhe i lëngshëm sa një mollë, edhe pse shumë më pak e ëmbël.

Sigurisht kohlrabi duhet të jetë shumë i dobishëm për t’u ngjitur në hierarkinë e prodhimit. Kohlrabi është i lartë në kalium. Kohlrabi është bombe me vitaminë C, 140% e Rekomanduar Daily Allowance (RDA). Ky ushqim me lëndë ushqyese të dendur është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar tretje të shëndetshme që ofron deri në 5 gram fibra. Sa i përket gjetheve të Kohlrabi, mos i tejkaloi ato! Gatuajini ata në al dente, majat janë të pasura me hekur. Ai mund të perdoret i grirë i papërpunuar në një sallatë, ose ne një salcë tzatziki për mish.

Supa është gjithmonë një menyre shume e mire gatimi per një përbërës të ri.