Reklame:

9 keshilla gatimi qe do ju ndihmojne me enet

Gatimi eshte nje dashuri me vete, por hera heres behet rutine, pak e merzitshme. Prandaj sot do t’ju ndihmoje me disa rekomandime te kuzhines qe kur te provoni te gatuani tani gatimi do ju sjelle gezim dhe rezultatin e deshiruar.

Sigurisht gatimi ka disa sekrete te vogla, kete e kemi pare te ata personat qe gatuajne shume, dhe pjatat e tyre jane jashtezakonisht te shijshme.

Si te piqni nje torte

Pjesa e brendshme e tortes kerkon nje ose dy shtresa shume te holla prej buke te pjekur. Prandaj kur kjo pjese piqet si fillim ne furre duhet keni kujdes qe mos kaloje vellimin qe i duhet te kete. Para se ta piqni me nje peshqir te lagur prekni siperfaqen e mases qe do piqet, dhe me kete truk do te shikoni se do dal ashtu siç ju e donit.

 Menyra e duhur si mos te ngjitet peshku ne tigan

Do shpetoni qe tani e tutje, jeni lodhur kur gatuani peshkun. Kesaj here lereni tiganin te nxehet shume, pastaj vajin hidheni te ftohte ne tigan. Peshku nuk ka per te tu ngjitur me.

Sheqeri i karamelizuar

Sheqeri ndikon ne shijen e gatimeve te pjekura. Sheqeri pak i skuqur do te shtoje shijen e veçante te kameralizimit ne embelsira. Guxoni ta provoni kete recet sepse vertet ka per t’ju pelqyer.

Si te shtrydhni leng limoni pa fara

Frutat me te parapelqyera nga njerezit zakonisht jane me shume fara, gje bezdisese kjo. Edhe limoni si nje frut tejet i perdorur na lodh me farat. Ne foton me poshte do shikoni se sa e lehte eshte te merrni lengun pa u bezdisur nga farat.

Nje ide e thjeshte per levizjen e nje torte

Nuk eshte e thene te blejme gjithmone torta nga pastiçeria. Torta te thjeshta mund t’i bejme edhe vete ne shtepi per t’ja dhuruar dikujt kur i shkojme per vizite. Por si do ta mbani ate pa u prishur? Per ta mbajtur ne formen e duhur pa u prishur, vendoseni ne nje pjate qe te jete me e madhe se baza e tortes pastaj disa shkopinjte  gatimi i ngulni perreth tortes, dhe keta do ndihmojne qe torta te mbulohet nga nje mbeshtjellje plastike pa e prishur.

Si te shkrini çokollaten

Pak a shume eshte e njejta menyre siç veproni me banjo mari, por kete here do jete me e thjeshte merrni nje tenxhere mesatare, mbusheni me uje dhe lereni te nxehet. Ne disa kavanoza te vegjel vendosni copezat e çokollatave dhe kavanozat i vendosni ne tenxhere. Permes nxehtesise se ujit çokollata  do shkrije ne kavanoz.

Sasia e sheqerit te embelsirat e pjekura

Sheqeri eshte mbreti , kur behet fjale per embelsira, jo vetem qe ndihmon ne vellimin dhe aromen e embelsirave, por nje sasi e vogel sheqeri ndihmon edhe per byreket. Zakonisht byreket jane te holle, jo te fryre, nderkohe po te provoni te gatuani byrek duke i shtuar sado pak sheqer do keni nje shije me te veçante dhe me voluminoz.

Nje ide e thjeshte per kombinimin e mbushjeve te embelsirave

Ju duket e veshtire? Por ne fakt eshte teper e thjeshte, sepse duhen vetem dy perberes: çokollate dhe krem. Nese me pare po pergatisni torte dhe ju teproi nje sasi çokollate dhe kremi i gatuar, mos e hidhni poshte, me keto mund te pergatisni embelsira te vogla, ne forma te ndryshme.

Keshilla si te gatuani makaronat

Sa e lehte dhe e veshtire eshte te gatuash makaronat. Mjafton te dish vetem sekretin dhe do shijosh pjaten me makarona ne shtepi. Uje dhe makarona eshte receta me e thjeshte e mundshme. Por qe te merrni shijen e vertet ju duhet te perdorni disa truke:

Duhet tenxhere e madhe ku makaronat te mos ngjiten.

Kur i shtoni ne uje te nxehte, vazhdoni t’i perzieni.