Shoqata Val Venosta e Prodhuesve të Frutave dhe Perimeve (VI.P) në Itali ka prezantuar një projekt të ri për të rritur gjurmueshmërinë e produkteve të saj: ” BioGraphy “. Ky shërbim i ri u mundëson konsumatorëve të gjejnë gjithçka rreth origjinës, përpunimit dhe njerëzve që qëndrojnë pas produktit.
BioGraphy – Si funksionon?
Emrat e fermerëve që kanë prodhuar produktet shtypen në paketimin e produktit. Kur vendosni këtë emër në platformën online BioGraphy , ju merrni informacion të plotë rreth prodhuesit organik. Kjo përfshin biografitë e shkurtra të fermerëve me njohuri në historitë e tyre të jetës dhe çfarë i ka bërë ato duke ndjekur udhëzimet organike kur rriten frutat dhe perimet e tyre. Galeritë e fotografive ofrojnë njohuri të mëtejshme në punën në fermë dhe në pemishtet e mollës; vendi i fermës është shënuar në një hartë interaktive. Jo vetëm fermerët e mollës, por edhe fermerët organikë me perime u integruan në këtë projekt.
Rreth 150 fermerë organikë në rajonin Val Venosta
Në ditët e sotme ka rreth 150 fermerë organikë në rajonin Val Venosta, të cilët po punojnë në përputhje me udhëzimet e Bashkimit Evropian, si dhe me rregulla më të rrepta siç janë parimet e shoqatave Bioland ose Demeter. Sasia e tyre totale vjetore përfshin më shumë se 25,000 ton mollë organike. Sipas VI.P, kjo do të thotë se ata janë bërë një nga prodhuesit më të mëdhenj të mollëve organike.