Kikiriket jane ajo energjia e dobishme qe ju ofron nje koleksion i vitaminave dhe mineraleve, si shtese per proteinat. Ketu jane 10 arsye qe te mbani kutine tuaj me kikirike ne tavoline, ne makinen e juaj, ne kabinetin e madje edhe ne çanten tuaj te palestres.
- Nje opsion i mire per proteinat: Kikiriket kane 7 gram te proteines per nje sherbim ons – perpiquni qe te gjeni edhe ndonje vlere ushqyese kur e beni kete.
- Burim i mire i niacinit: Kikiriket permbajne vitaminen e rendesishme B – kompleks, niacin. Ne fakt, nje onz i sherbyer me kikirik ka 15 per qind te vleres ditore te rekomanduar te niacinit, nje vitamine shume e rendesishme per prodhimin e energjise.
- Ndiheni te ngopur: Proteina dhe fibra ne kikirik mund te ndihmoje kur jeni te uritur.
- Mbron qelizat e juaja: Vitaminat antioksidante E gjendet ne kikirike. Tiparet e antioksidantit te vitamines E ndihmojne ne mbrojtjen e Qelizave nga radikalet e lira qe demtojne strukturen qelizore.
- Fibra asnjehere nuk ka shije me te mire: Kikiriket jane nje burim i mire per fibren, nje sherbim nje ons ka 10 per qind te kesaj vlere ditore, shumica e amerikaneve nuk e marrin fare kete.
- S’ka kalori te thata: Kikiriket kane 7 grame te proteinave dhe 6 vlera esenciale ushqyese – ky eshte nje vakt i fort i ushqyeshem ditor.
- I mire per eshtra: Analizat e fundit tregojne qe me pak se gjysma e amerikaneve marrin sasine e rekomanduar te magneziumit – nje vlere ushqyese esenciale e cila ndihmon ne shendetin e eshtrave. Kikiriket jane nje burim i mire i magneziumit dhe nje menyre me e lehte per ju qe ta merrni kete gje.
- Perzierje dhe pershtatje: Kikiriket i mirepresin ushqimet e tjera qe mund ti perzieni me ta – ndoshta, asnje me mire se çokollata e erret, manaferrat e thata apo farat e lulediellit. Ky kombinim jo vetem qe shton shijen dhe cilesine por po ashtu ofron nje seri vlerash ushqyese si vitamina C apo A qe gjendet ne manaferrat e thata apo vitamina E, magneziumit dhe tiamina qe gjenden ne farat e lulediellit.
- Me shume manganez: Kikiriket jane nje burim i shkelqyeshem i manganezit, i cili ndihmon trupin per te djegur karbohidratet. Kjo vepron si ko-enzime qe ndihmon ne aktivitetin metabolik ne trupin e njeriut.
- Ato jane te shijshme.