Keshilla qe do ju ndihmojne te zgjidhni fruta dhe perime te shijshme
Frutat dhe perimet konsumohen shume nga njerezit, te blera nga tregjet apo supermarkete.
Ne kemi mbledhur disa keshilla, qe do ju ndihmojne te zgjidhni frutat dhe perimet te pjekura ashtu siç duhet dhe te shendetshme.
Domatet
Nje domate e mire nuk duhet te jete me pulla jeshile. Qe te hani domate te pjekura duhet te vereni nese domatet jane te buta apo jo, sepse domatja eshte me mire kur eshte e bute, perjashtojme ketu rastet kur kane nivel te larte te butesise.
Bostani
Tregoni kujdes kur te blini bostan gjate veres sepse, nese e ka shume te theksuar ngjyren e verdhe ne lekure, nuk eshte i shendetshem.
Qershite
Qeshite duhet ti konsumoni vetem kur eshet stina e tyre, nuk duhet et jene te buta, dhe pa bishta kur i blini, sepse nga heqja e bishtit, brenda tulit te qershise hyjne baktere dhe lengu i qershise humbet.
Kumbullat
Mos i blini kumbullat nese jane te demtuara, me njolla dhe te çara.
Kumbullat e mira jane te renda dhe nga lekura e fresket duhet te kuptoni se vetem tani mund ti blini kumbullat.
Kastraveci
Nese nje kastravec eshte i fresket, ngjyra e lekures nuk duhet te shkelqeje, sepse nese eshte me shkelqim, jane te rritur me kimikate. Blini tranguj ne gjatesine 4 – 5 cm jo me shume.
Bananet
Shiko per banane qe jane nje ngjyre te verdhe te ndritshme. Pika te vogla ne levoren e tyre tregojne se banania eshte e pjekur dhe eshte e lejueshme te konsumohet. Por nuk duhet te ruani kete lloj banane per me shume se 2 dite.
Dardha
Njollat e kuqerremta ose kafe ne levoren e dardhave tregojne se fryti eshte i pjekur tamam. Nuk duhet te jete as shume e forte as shume e bute, gjithashtu nuk pranohet te konsumohen nese jane te demtuara.
Kivi
Njihen nga aroma qe kane, gjithashtu mos blini asnjehere nese lekura e tyre eshte e vyshkur.
Limoni
Ju ka mashtruar gjithmone e verdha e forte e limoneve qe shikoni ne tregje, por jo mos i blini me. Nuk duhet te kene lekure te forte dhe te trashe, blinii gjithmone nese jane si ne foton ne djathten tuaj