Reklame:

Rregullat qe duhet te ndiqni, per te shmangur helmimin nga ushqimet!

Gjate kesaj vere, shume njerez jane prekur nga helmimet, dhe kjo eshte e rrezikshme per shendetin. Per te shmangur helmimet, keto jane disa rregulla te rendesishme.

  1. Marinoni me uthull dhe limon, ushqimet
    Marinoni me limon dhe uthull mishin e pagatuar, jo vetem behet me i shijshem, por dhe ngadaleson rritjen e baktereve ne mish. Pasi te marinoni mishin, lereni ne frigorifer, dhe maksimumi dy dite.
  2. Shikoni temperaturen e mishit, dhe jo ngjyren
    Zakonisht  kur gatuani vete mish, kujdesuni qe ta gatuani ne temperature te larte, ose perdorni termometer ushqimi. Keshtu, ju do siguroheni qe mishi eshte pjekur tamam, dhe bakteret jane vrare. Eshte nje menyre shume efikase per te shmangur helmimet. Mos shikoni ngjyren, sepse ajo mashtron.
  3. Lani ushqimet edhe pse ne etikete shkruajne te lara
    Zarzavatet me gjethe si rukola, sallat, spinaqi etj, konsiderohen si ushqimet me te rrezikshme ne vere, nese nuk pastrohen si duhet. Menyra me e mire per t’i pastruar eshte, t’i lani gjethet e tyre nje per nje, pastaj t’jua hiqni ujin mire. Ne fund, pasi i keni hequr ujin, thajini me nje lecke, apo pecete. Eshte mire qe te gatuhen shpejt, dhe maksimumi te mbahen nje jave ne frigorifer.
  4. Ruajini ushqimet nga zonat e rrezikshme

Kur temperaturat jane te larta, beni kujdes qe ushqimet mos t’i ekspozoni ndaj diellit. Nese ushqimet qe prishen shpejt, i lini me shume se dy ore ne temperature ambienti, rrezikoni te helmoheni pas konsumimit te tyre.
Dhe kur beni pazare, kujdesuni qe ushqimet t’i vendosni ne bagazh, dhe jo brenda ne makine. Sepse duke u ekspozuar ne diell, ata mund te prishen.