Reklame:

Global Gap dhe asistenca financiare e NOA-s gjate te gjithe procesit te çertifikimit

Fushata e informimit qe ka ndermarre Institucioni Financiar NOA sebashku me Agronews dhe Radio Lushnja kete here u beri te ditur fermereve rendesine çertifikimit Global Gap.
Ne studio me gazetarin Shkelqim Bylykbashi te ftuar ishin Ilir Pilku specialist i njohur i Bujqesise dhe Ervis Mengjesi  Drejtor i deges se NOA Lushnje.

Specialisti Pilku theksoi domosdoshmerine dhe rendesine e çertifikimit Global Gap per te patur nje standard te larte dhe nje seriozitet ne ekportet e produkteve bujqesore.
“Fermeri duhet te mesohet te mbaje shenime, cdo trajtim qe do i bej bimes duhet ta shkruaj dhe ne kete menyre kemi nje databaze te dhenash te cilat jane domosdoshmeri per dokumentacionin e Global Gap.  Por vazhdoi specialisti Pilku, e rendesishme eshte qe ky standart te arrihet dhe per konsumin e brendshem jo vetem per eksportet edhe konsumatori vendas duhet te ushqehet shendetshem”.– perfundoi Specialisti i bujqesise Ilir Pilku.

Banka NOA si nje partner i fermereve ka venne ne dispozicion mikrokredi te posacme per çertifikimn  Global Gap.
Drejtori i NOA Lushnje zbuloi lehtesirat qe ofrohen per kete lloj sherbimi.
“Te gjithe fermeret qe jane perfitues te skemave mbeshtetese per te çertifikuar fermat e tyre me Global Gap apo edhe standarde te tjera mund te marin financimin tek ne dhe ta shlyejne ate kur te marrin subvencionin. Ne i asistojme dhe i keshillojme fermeret ne te gjithe procesin deklaroi Ervis Mengjesi Drejtor i filialit NOA Lushnje.

Per te ndjekur emisionin Agronews te plote klikoni ne linkun e meposhtem: