Reklame:

Bujqesia e “permbytur”, Sharka: Vendet e tjera mbeshtesin fermeret ne keto situata

Reshjet e rrembyeshme te shiut si dhe ngricat  me disa grade nen zero gjate muajit janar shkaktuan shume deme ne bujqesine e vendit tone. Mijra hektare toke toke bujqesore ne vend ende jane nen uje duke shkaktuar nje humbje te madhe te fermeret.
Z. Eduart Sharka, Kryetari i Sindikates se Fermereve i cili eshte nje nder zerat me te forte per te ngritur problemet e ketij sektori,  gjate nje interviste televizive eshte shprehur se bujqesia shqiptare sot vuan nga shume probleme, mungesa e subvencioneve, mungesa e orientimit te bujqesise, mos mbikqyrja e tregut etj.
“Qeveria duhet te nisi te llogarisi demet e shkaktuara nga permbytjet dhe nga ngricat e te ndihmoje fermeret per te mos braktisur tokat e tyre, nje shembull i mire per tu marre jane politikat e vendeve te rajonit” – eshte shprehur z. Sharka.