Reklame:

Permbytjet e tokave bujqesore, 40 ha me laker ne Terbuf kalben ne parcela

Lageshtira e madhe dhe mungesa e kullimit te tokave ka demtuar rende disa fermere te cilet kane mbjelle kultura ne fushe kryesisht ne zonen e Terbufit.
40 ha te mbjella me laker sallate dhe presh i jane kalbezyer dhe ajo çfare mund te shpetohet eshte ne pamundesi ose ne kushte tmerresisht te veshtira per tu vjele e transportuar per ne treg.

Nje bashkepunim i fermes Kaloshi me Doni Fruits ka pesuar nje goditje te forte nga lageshtira e diteve te fundit dhe mungesa e kullimit te tokave.
Siperfaqe te medha tokash te permbytura nga uji kane krijuar probleme te medha dhe me kosto te larte pikerisht ne periudhen e vjeljes se produktit dhe kthimit te tij ne vlere materiale.

Investitoret shprehen te shqetesuar pasi pikerisht ne finalizim te kontratave me porositesit, natyra por edhe njeriu i penalizojne rende. Kerkohet vemendje e shtuar dhe patjeter bashkepunim me strukturat pergjegjese qe ne kete kohe me reshje te shumta te meren masa per ti paraprire çdo situate si keto qe po hasim ne terren.
Pastrimi i kanaleve nga bllokimet apo mbetjet eshte shume i rendesishem pasi krijon keto precedente qe shoqerohen me kosto te larta finaciare dhe ca me keq ne mosrespektim kontratash me kliente potenciale.