Reklame:

“AgrIOT”, Aplikacioni i vetem qe monitoron mungesat e lendeve ushqyese permes smartphonit

Teknologjia e zhvilluar nga AgrIOT integron shkencën dhe teknologjinë dhe mundëson identifikimin e mungesave të lëndëve ushqyese në tre lëndët ushqyese kryesore thelbësore për shëndetin e bimëve (azoti, fosfori dhe kaliumi).

Gjigandi Izraelit “Haifa Group” ka nënshkruar një memorandum mirëkuptimi (MOU) për investime në AgrIOT , një kompani që zhvillon teknologji që monitoron mungesat e lëndëve ushqyese përmes smartphone dhe ofron rekomandime për trajtimin e kulturave bujqësore.

Teknologjia AgrIOT do të kontribuojë në uljen e kostove të ardhshme për fermerët, ndërsa bën procesin e identifikimit më efektiv dhe preciz dhe lejon monitorimin e shpeshtë të zhvillimit, tha Haifa në deklaratën e saj.

Teknologjia bazohet në parimet e të mësuarit në makinë dhe arrin të diagnostikojë mungesën e saktë në marrjen e lëndëve ushqyese në bazë të një fotografie të thjeshtë që mund të merret në çdo smartphone.

Sipas Assaf Sufa , bashkëthemelues i AgrIOT, lidhja me Haifa Group e bën bujqësinë precize të arritshme për çdo fermer në një mënyrë të thjeshtë, të drejtpërdrejtë – një mënyrë që është e lehtë për tu operuar pa u varur nga pajisjet, infrastrukturat ose instrumentet e dedikuara.

“Bashkëpunimi me Haifa Group do të mundësojë që AgrIOT të kalojë në fazën tjetër, e cila përfshin zgjerimin e gamës së të korrave që mund të kalibrohen dhe zbatimin e teknologjisë në një larmi platformash vertikale (dronë, aeroplanë dhe satelitë), të cilat do të ndikojnë drejtpërdrejt zona e tokës bujqësore që mund të trajtohet, ”tha Sufa.

https://www.agriot.group/en/home