Reklame:

Prene pyllin ne Zone te Mbrojtur/ AdZM Fier ndalon 4 persona ne flagrance

Ne nje kohe kur ndryshimet klimaterike kane marre vemendjen e tere globit duke shtuar thirrjet per mbrojtjen e natyres dhe per te mbjelle sa me shume peme, ne vendin tone vazhdojme te kemi persona qe guxojne te presin pyjet madje edhe ne Zonat e Mbrojtura.
Nje krim mjedisor i paprecedente per PKDK eshte regjistruar kete mbremje.

Menjehere pas sinjalizimit nga rojet mjedisore grupi i punes se sektorit te monitorimit te AdZM Fier arriti qe te kap ne flagrance nje grup prej 4 personash te cilet kishin prere nje sasi te konsiderueshme pemesh ne zonen jugore te Parkut Kombetar Divjake-Karavasta. Pas bllokimit te tyre eshte njoftuar menjehere Komisariati i Policise Fier, ku eshte bere edhe shoqerimi i 4 personave sebashku me mjetet e tyre per ne kete komisariat.

Ne vendngjarje jane konfiskuar nje zetor i ngarkuar me lende drusore si dhe motosharrat qe jane perdorur per te prere pyllin.

Afrimi i stines se dimrit shton edhe rrezikun e prerjeve te pyjeve, pikerisht per kete arsye Administrata e Zonave te Mbrojtura te Qarkut Fier u ben thirrje te gjithe personave qe do te guxojne te presin peme ne zone te mbrojtur se do te perballen me ligjin i cili e konsideron veper penale dhe qe denohet me burg.