Reklame:

Domatet shqiptare kane shije te mrekullueshme!

Ne Hollande shpenzohen 2 litra uje per te prodhuar 1 kg domate, ne Shqiperi dhe vende te tjera shpenzohen mbi 28 litra uje per te njejten sasi, 1 kg. Ajo qe duket hapur – sipas specialistit Alban Cakalli – mund te thuhet pa frike se Hollanda ka nje bujqesi te dhunshme ku ju imponohet bimeve sasi te caktuara te ujit. Ne 28 litra uje, bima ka mundesi te marre dhjetra minerale te uji dhe te jape super cilesi ne shije. Duhet qe vendi yne te marre pjese ne konkurset nderkombetare per fruta-perimet dhe me çmimet qe mund te marre mund te rrise reputacionin e prodhimeve ne BE. Ne vitet 80 morem çmim nderkombetar per domaten, dhe gjermanet u dynden duke blere domaten tone, aq sa dhe sot disa te moshuar gjerman na njohin prej domates.

Promovimi i prodhimeve Made in Albania duhet kordinuar nga te gjithe aktoret dhe partneret tane jashte vendit per te krijuar marken tone te kerkuar ne tregun e eger e konkurues te ketyre produkteve.

A. Cakalli