Reklame:

Krijohet Shoqata e Blegtoreve Prodhues te Qumeshtit

Prodhuesit e qumeshtit në Shqipëri janë bërë bashkë për të themeluar Shoqatën e Blegtorëve Prodhues të Qumështit. Kjo shoqatë është krijuar në bashkëpunim me fermerët e jugut dhe të veriut, ndërkohë që synon të jetë një platformë mbështetëse për të gjithë ata që jetojnë dhe varen nga blegtoria. BPQ kërkon të adresojë sfidat kryesore me të cilat përballet komuniteti blegtoral, duke përfshirë mungesën e mbështetjes shtetërore adekuate, sfidat ligjore dhe problemet me skemat mbështetëse që prekin drejtpërdrejt zhvillimin dhe qëndrueshmërinë e sektorit.

Njoftimi i plote:

Në një hap të rëndësishëm për komunitetin blegtoral në Shqipëri, një grup fermerësh nga jugu, qendra dhe veriu i vendit kanë bashkuar forcat për të themeluar Shoqatën e Blegtorëve Prodhues të Qumështit (BPQ). Ky veprim vjen si përgjigje ndaj mungesës së zërit kolektiv dhe mbështetjes adekuate për blegtoret në vend, duke shënuar një moment kthesë në përpjekjet për të adresuar sfidat e sektorit.

Shoqata BPQ synon të jetë një platformë mbështetëse për të gjithë ata që jetojnë dhe varen nga blegtoria, një sektor kyç për ekonominë dhe mirëqenien rurale në Shqipëri. Anëtarët e saj, të cilët përbëjnë një spektër të gjerë të fermerëve që merren me mbarështimin e gjedhëve, dhive dhe deleve, janë të vendosur të punojnë së bashku për të promovuar një mjedis më të drejtë dhe mbështetës për të gjithë blegtoret.

BPQ kërkon të adresojë sfidat kryesore me të cilat përballet komuniteti blegtoral, duke përfshirë mungesën e mbështetjes shtetërore adekuate, sfidat ligjore dhe problemet me skemat mbështetëse që prekin drejtpërdrejt zhvillimin dhe qëndrueshmërinë e sektorit. Shoqata do të punojë për të sjellë ndryshime pozitive përmes dialogut dhe bashkëpunimit me të gjithë aktorët relevantë, duke synuar të sigurojë një të ardhme më të ndritur për blegtoret dhe sektorin e blegtorisë në tërësi.

Në një vend ku sfidat e bujqësisë dhe blegtorisë ndikojnë në të gjithë spektrin e jetës rurale, iniciativa e BPQ është një shenjë e qartë e përkushtimit dhe vullnetit të fermerëve për të ndërtuar një të ardhme më të mirë. Shoqata fton të gjithë blegtoret që të bashkohen në këtë lëvizje, të japin kontributin e tyre dhe të punojnë së bashku për të përmirësuar kushtet dhe mundësitë në sektorin e blegtorisë.

Ky është një thirrje për unitet dhe veprim. BPQ beson se patriotizmi nuk shfaqet vetëm në momentet e mëdha kombëtare, por edhe në përpjekjet e përditshme të atyre që ushqejnë dhe mbështetin komunitetet e tyre përmes punës së tyre në bujqësi dhe blegtore. Ky është patriotizmi i vërtetë – të mbjellësh, të ushqesh dhe të ndihmosh në rritjen e vendit tënd.

Ju ftojmë të bashkoheni me ne në këtë udhëtim dhe të jeni pjesë e ndryshimit që dëshironi të shihni në sektorin e blegtorisë në Shqipëri. Së bashku, mund të ndërtojmë një të ardhme më të mirë për të gjithë.

Mirëpresim pjesëmarrjen dhe kontributin tuaj.