Njerezit te cilet ishin duke ngrene mire ne fillim te studimit dhe qendruan ne kete udhe, kishin midis 9 dhe 14 per qind rrezik me te ulet te vdekjes se hershme.
Per te jetuar me gjate, ndikon edhe menyra e ushqyerjes.
Nje ekip kerkimor ne Shtetet e Bashkuara ka studiuar dieta dhe informacione shendetesore nga nje grup prej mbi 73 mije te rriturve per me shume se 12 vjet.
Dieta e secilit person u shenua duke renditur shendetin sipas nje nga tri metoda te ndryshme, kompetentet kryesore te secilit mjet vleresues perfshinin ushqime te tilla si perime, fruta, drithera, arra, mish te kuq, peshk, qumesht dhe ushqim me sasi te medha te sheqerit te shtuar.
Ushqimet qe kontribuojne me se shumti ne permiresimin e shendetit ishin prodhimet kryesore te frutave te thata, frutave, perimeve, peshkut dhe acide yndyrore omega-3.