Fryrja e stomakut nuk eshte vetem nje siklet qe ju pengon te mbani xhinset tuaja te preferuara per mbremje, por gjithashtu mund t’ju shkaktoje shqetesim te madh.
Ndonjehere e dini saktesisht se çfare e ka shkaktuar fryrjen, te tilla si darken e madhe qe sapo keni pasur, por ne raste te tjera, shkaku nuk eshte aq i qarte.
Ne ju sjellim ushqime qe me shpesh shkaktojne fryrjen e stomakut.
Lakra jeshile
Ka vlera te larta ushqyese dhe eshte nje mundesi e shkelqyer per sallata, por ne te njejten kohe mund te jete nje nga shkaqet e fryrjes se stomakut. Lakrat jeshile permbajne shume fibra dhe sheqer qe mund te shkaktojne fryrje.
Ushqim me yndyre
Ushqimet e tilla si patate te skuqura mund te shkaktojne fryrje, pasi stomaku ka nevoje per me shume kohe per tretje.
Djathi i fresket
Djathi si produkt i qumeshtit ka nje nivel te larte te laktozes. Ekspertet paralajmerojne se njerezit qe jane jo tolerant ndaj laktozes mund te kene probleme, pasi djathi i fresket shkakton fryrje.
Çamçakezi
Mund te shkaktoje gelltitjen e nje sasie me te madhe te ajrit qe shkon poshte ne stomakun tuaj. Ata permbajne alkool dhe sheqer qe gjithashtu shkaktojne fryrje.
Mollet
Nese nuk e keni zakon te konsumoni ushqime me fibra, duhet te shmangni konsumimin e tepert te molleve dhe te kufizoni sasine.