Kumbulla eshte nje zgjedhje e pashmangshme e çdo amvise per te pergatitur ushqim per dimer, dhe perveç se jane me te perdorura per pergatitjen e gjalpe dhe marmelatave, sigurisht eshte e keshillueshme per t’i ngrene edhe te fresketa.
Kjo pasi kumbulla permban vitamine C (5 deri 8 mg per 100 g, ne varesi te llojit), vitamine B6, bakrit, vitamine B2, B3 vitamine, magnez, hekur, kalcium, madje dhe 240 mg per 100g kalium, transmeton Klan Kosova.
Kumbulla eshte e pasur me fibra, 2g per 100g, dhe me gjithe kete eshte nje fryt me pak kalori.
Studimet e meparshme kane treguar se kumbulla forcon kockat, zvogelon rrezikun e zhvillimit te kancerit te zorres se trashe, por edhe se konsumimi i 12 kumbullave mesatarisht ne dite per dy muaj zvogelon nivelet e LDL kolesterolit te keq.