Ne festat qe organizojme nuk mungojne as barbekjute dhe mishi ne grill, por mund te na ndodhi qe mishi qe ne zgjedhim mund te na rezultoje i rrezikshen, sepse nuk kemi zgjedhur mishin e duhur.
- I dendur dhe i forte
Ndjejeni nje cope mishi para se ta blini. Mishi i ftohte nuk duhet te jete i bute, sepse yndyrat jane me te forta kur jane te ftohta. Kjo vlen edhe per mishin e paketuara, duhet te jete i forte dhe i dendur.
- Ngjyra e kuqe
Copa e mishit, duhet te jete lehtesisht e dallueshme dhe te kete ngjyre te kuqe edhe ne brendesi. Mishi i duhur nuk eshte as kafe, as gri, madje edhe ne skaje eshte i kuq. Ne mishin e paketuar, kontrolloni çdo ane te paketimit.
- Çfare ka ngrene kafsha?
Perpiquni te gjeni se çfare ka ngrene kafsha. Ju e merrni informacionin ne paketim. Kini parasysh, lopa eshte mire te kete ngrene bar te gjelber.
- Per çfare do e perdoresh mishin?
Para se te blini mish ju sugjerohet ta mendoni sesi do e gatuani, dhe a ka nevoje per perpunim para gatimit? Sidoqofte, eshte e dobishme qe para gatimit, te mbahet ne frigorifer.
Shefat e kuzhinave thone se supa me kocka del shume e shijshme, prandaj mos ngurroni te blini nje pule te plote dhe jo te prere.
- Ngjyra dhe vendosja e yndyrave
Jane disa gjera qe ju duhet te dini rreth yndyres ne mish. Nese yndyra eshte e nderprere, shija eshte e thelle.
Ketu jane disa gjera qe ju duhet te dini rreth yndyres. Keto keshilla nga kuzhinieret profesioniste do t’ju ndihmojne te zgjidhni mishin me te mire per gatim. Dhjami te kafshet e reja eshte i bardhe, ndersa te me te vjetrat fillon dhe behet me i verdhe. Shtresa yndyrore ndihmon ne lengshmerine e mishit.
- Çmimi eshte i rendesishem
Kur paguan per mishin e lire, paguan per uje me kripe. Ju sugjerohet me mire nje cope mishi te shtrenjte dhe cilesor, sesa shume dhe jo me vlera ushqyese.
- Krijoni miqesi me kasapin
Nese blen shpesh miq, krijo miqesi me kasapin. Bisedat me kasapin dhe krijimi i miqesise do beje te mundur qe ju te merrni nje mish te mire, sepse ai do ju keshilloje dhe do iu jap me te mirin.