SHBA – 500 milione dollare per pyjet tropikale te Amazones

Donatorët kryesorë, si Banka Botërore, Banka Ndëramerikane e Zhvillimit, vendosën të lëvrojnë rreth 500 milionë dollarë shtesë si ndihmë për mbrojtjen e pyjeve tropikale, përfshirë Amazonën. Ky njoftim u bë i njohur gjatë takimit të organizuar për Amazonën nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në Nju-Jork, ku ishte i pranishëm Emmanuel Macron, iniciatori […]

WWF – Shkrumbimi i Amazones, Pasoja ne te gjithe boten

Gati 9,000 zjarre aktive kanë përfshirë qiellin mbi Amazonë. Fatkeqësisht, shkatërrimi i një prej bimësive më të larmishme në botë nuk është pasoja e vetme që kërcënon. Deri në 10 për qind e të gjitha llojeve të kafshëve jetojnë në Amazonë dhe ky pyll, më i madhi në botë, është zona me biodiversitetin më të […]