Keni probleme me metabolizmin? Ja disa praktika si ta shpejtoni atë!

Hulumtimet zbulojnë se shumica e njerëzve në dietë  rimarrin një pjesë të peshës që humbën. Megjithëse ka shumë arsye pse ndodh kjo, shumë argumentojnë se arsyeja kryesore është fakti që dieta shkatërron metabolizmin. Fakti është që dieta në të vërtetë ngadalëson metabolizmin, por nga ana tjetër e përmirëson atë në shumë mënyra pozitive. Le të shohim se […]

Vetedeklarimi i levizjes me mjet per te shkuar ne DPSHTRR – Ja si duhet te veproni

Në bashkëpunim me Policinë e Shtetit dhe në kushtet e emergjencës COVID-19, DPSHTRR njofton të gjithë qytetarët/subjektet të cilët do të lëvizin me mjet për të ardhur në sportelet e Drejtorive Rajonale të DPSHTRR, të plotësojnë paraprakisht këtë formular vetëdeklarimi të lëvizjes me mjet duke saktësuar të dhënat e kërkuara, itinerarin dhe orarin e lëvizjes. […]

Studimi/Koronavirusi ‘shume i ndjeshem’ ndaj temperaturave te larta, por mos mendoni se Vera do ta zhduke ate

Virusi që shkakton Covid-19, mund të përhapet më shpejt në një temperaturë të caktuar, zbulon një studim. Megjithatë ekspertët thonë se njerëzit duhet të shmangin rënien në ‘grackën’ e të menduarit se koronavirusi  do të reagojë ndaj ndryshimeve sezonale në të njejtën mënyrë si ato patogjene, që shkaktojnë ftohje apo grip. Studimi, nga një ekip […]

Natyra merr gjithmone ate qe eshte e saj!

Ligatinat ose sistemet e “tokave të lagura”, janë sipërfaqe ujore të përhershme ose përkohshme deri në 6 metra thellësi, përbëjnë një ekosistem mjaft të rëndësishëm që siguron larmi përfitimesh përfshirë filtrimin e ujit, sigurimin e biodiversitetit, mbrojtjen e bregdetit dhe zbutjen e ndryshimeve klimatike. Shpesh here “gabimisht” i quajme keto toka si jo produktive. Ne […]