“OBSH”: 15% e femijeve jane mbipeshe dhe me zhvillim te munguar, rekord boteror!

Vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme rrezikojnë të minojnë progresin dhe zhvillimin e tyre nga një fenomen i cili vlerësohet si një thikë me dy presa: barra e dyfishtë e kequshqyerjes, thotë një studim i publikuar këtë të hënë nga një prej revistave më prestigjioze mjekësore në botë, “The Lancet”, në bashkëpunim […]

Turqia thyen rekordin boteror per mbjelljen e fidaneve per 1 ore!

Turqia ka thyer një rekord të ri botëror për mbjelljen e më shumë fidanëve në një orë, njoftoi të një zyrtar i Guinness World Record. Rekordi erdhi gjatë fushatës masive të mbjelljes së pemëve në vend ditën e hënë kur u mbollën 11 milionë fidane në të gjithë vendin. “Unë me këtë zyrtarisht aprovoj që […]

Kosova pjesemarrese ne Kampionatin Boteror te Levrimit

Republika e Kosovës do të marrë pjesë në edicionin e 66-të të Kampionatit Botëror të Lëvrimit në mesin e 27 shteteve pjesëmarrëse, i cili këtë vit do të mbahet në Baudette, Minnesota të Shteteve të Bashkuara të Amerikës me datën 30 dhe 31 gusht. Antarësimi i Kosovës në Organizatën Botërore të Lëvrimit, i bërë para […]

1.5 milion vullnetarë mbjellin 66 milion pemë në 12 orë, duke thyer rekordin botëror

 Shteti indian i Madhya Pradesh ka vendosur rekordin botëror të Guinness pasi 1.5 milion vullnetarë mbollën më shumë se 66 milionë fidanëve pemë në vetëm 12 orë përgjatë lumit Narmada. Rrekordi i mëparshëm ishte në Uttar Pradesh , ku 800,000 pjesëmarrës mbollën 50 milionë pemë në një ditë në korrik 2016. Shivraj Singh Chouhan, kryeministri i Madhya […]