Itali: Çmimet e fruta-perimeve rritje deri 80% – Mungojne punonjesit, s`ka kush te vjele produktin

Çmimet e fruta-perimeve në Itali janë rritur deri në 40 herë më shumë se inflacioni gjatë periudhës së emergjencës, vetëm si pasojë e mungesës së punonjësve sezonal nga vende si Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. Zyrtarisht, çmimi i frutave është rritur me 3.7%, ndërkohë që po zyrtarisht inflacioni është në rënie me 0.1%. Bashkimi i […]

Çmimet e domates ne bursen e Europes Jug-Lindore

Luhatjet e medha te çmimeve ne kete periudhe pandemike dhe izolimi kane perfshire te gjithe bote. Eksperti Ilir Pilku ka publikuar çmimet e domates ne bursen e Europes jug-lindore ku vihet re se jane te njejta me ato ne tregun vendas per kete periudhe. Vendet si Polonia, Rusia dhe Ukraina aktualisht ne marketet e tyre […]

Çmimet e frutave dhe perimeve “fluturuan” pas COVID-19

Inflacioni në muajin mars përshpejtoi ritmet e rritjes, duke arritur nivelin më të lartë në dy vjet prej 2.1%. Rritja nuk ka ardhur nga një shtrenjtim homogjen i çmimeve në artikujt e konsumit, por në pak artikuj, kryesisht limonë, portokaj, mollë dhe disa zarzavate. INSTAT raportoi se, çmimet e frutave u rritën me 24% gjatë […]

Koronavirusi rrit çmimet e fruta perimeve

Çmimet e agrumeve dhe kryesisht portokallit dhe limonit kanë kapur nivele të çmendura këto ditë, duke pothuajse dyfishuar në disa raste në raport me një javë më parë. Në dyqanet e lagjeve, një kilogram limon mund ta gjesh për 200-250 lekë ndërkohë që tek shumica është tërhequr së fundmi me 160 lekë. Gjithsesi me këto […]