Abuzimi me çmimet – Eksperti i bujqesise: Fermeret duhen lejuar te shkojne ne tregje

Pandemia e koronavirusit që ka prekur edhe Shqipërinë ka nisur të japë efektet e para. Që prej fillimit të zbatimit të masave kufizuese që shërbejnë për parandalimin e përhapjes së Covid-19 në popullatë, është vërejtur një rritje e çmimeve të produkteve ushqimore, sidomos frutave dhe perimeve. Sipas ekspertit për bujqësinë, Ervin Resuli, përtej abuzimit, është […]

Akti normativ/ Kush abuzon me çmimet, gjobe 5 milion leke dhe mbyllje aktiviteti

Ata që abuzojnë me rritjen e çmimeve në këtë periudhë do të gjobiten me 5 milionë lekë në rastet e bizneseve të shitjes me shumicë dhe 100 mijë lekë në rastet e shitjes me pakicë. Në rast përsëritkje, subjektit i mbyllet veprimtaria për 6 muaj. Kjo parashikohet në aktin e ri normativ të qeverisë. “Rritja […]

Abuzimi me çmimet – Task Forca nis verifikimet ne terren

Ministria e Financave dhe Ekonomisë, në kuadër të masave të marra nga Qeveria për parandalimin e përhapjes së Covid-19, si dhe në kushtet e ndalim qarkullimit, njofton se përmes strukturave të saj po monitoron sjelljen e tregjeve për të shmangur çdo abuzim të mundshëm nga tregtarët. “Për këtë qëllim është vene në dispozicion numri i […]

Çmimet boterore te ushqimeve bien ne shkurt, FAO: Ka ndikuar perhapja e virusit

Çmimet botërore të ushqimeve kanë shënuar rënie gjatë muajit shkurt. Sipas të dhënave nga Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë e Kombeve të Bashkuara (FAO), rënia ka ardhur si pasojë e rënies së mprehtë të çmimit të eksporteve të vajrave vegjetarianë, që vjen pjesërisht nga frika se koronavirusi mund të ngadalësojë kërkesën globale. Kjo është hera […]

Vanilja – Mungesa ne treg dhe veshtiresia e kultivimit po rrisin çmimet

Vanilja është një nga erërat më të njohura në botë si dhe një përbërës mjaft I rëndësishëm produktesh duke filluar nga çokollatat e deri të parfumi. Por gjetja e vaniljes po bëhet gjithnjë e më e vështirë, ndaj dhe ushqimet e përbëra nga vanilja të tilla si akullore janë bërë më të shtrenjta dhe çmimi […]