Eurostat/ Shqiperia e 7-ta ne Europe per rritjen e çmimeve ne dhjetor!

Inflacioni i dhjetorit të vitit të kaluar rezultoi 1.5 për qind sipas matjeve të bazuara në metodologjinë e Eurostat. Ky rezultat ishte 0.4 pikë përqindje më i lartë se matjet kombëtare për arsyen grupi i “frutave dhe perimeve” kanë një peshë më të madhe tek shporta që Eurostat përdoren për ndryshimin e çmimeve. Shqipëria u […]

Rritje e lehte çmimeve ne qershor, krahasuar me nje vit me pare

Çmimet e ushqimeve dhe produkteve të tjera janë rritur mesatarisht me 1.8% në qershor, në krahasim me të njëjtin muaj të një viti më parë, raportoi INSTAT, duke mbetur poshtë objektivit të shënjestuar prej 3% të Bankës së Shqipërisë. Rritja është ndikuar nga ushqimet, qiratë dhe uji, ndërsa çmimet për kategoritë e tjera kanë shënuar […]

Specialisti Pilku/ Sektori i tregut bujqesor e ka domosdoshmeri sistemin e informimit te çmimeve

Mungesa e nje sistemi çmimesh tregu (Market Information System) ka sjelle nje destabilitet ne çmimet e tregut shqiptar, rol qe mund ta udhehiqnin 12 tregjet rajonale te investuara nga WB. Ishim te gjithe ne, qe para 4 javesh shikuam sasi te medha kastraveci duke u hedhur ne kanal ose tregtuar me 10 lek/kg, nderkohe çmimet […]

Rritja e çmimeve te fruta-perimeve, Tregtaret e shumices po abuzojne!

Prej fillimit të krizës së coronavirusit, në kryeqytet qytetarët ankohen se çmimet e fruta-perimeve janë më të shtrenjta. Tregtarët e vegjël në dyqanet e lagjes ja lënë fajin tregut të shumicës. Stafi i Euronews Albania ka udhëtuar te fermerët në tregun e Lushnjes të cilët pohojnë se prodhimi po u mbetet pa shitur edhe pse […]