Fermerët e serrave, të dëshpëruar nga çmimet e ulëta, hedhin prodhimin në kanal

Teksa në Tiranë, çmimet e zarzavateve dhe perimeve në shkurt ishin më të larta se vitin e kaluar dhe tezgat janë plot me prodhime importi, fermerët e serrave në Lushnjë-Fier dhe Berat po hedhin prodhimet në kanalet e vaditjes. Fotoja e mëposhtme është një kanal në zonën e Samaticës në Berat, me intensitetin më të […]

Bresheri shkaterron te mbjellat ne Maliq/ Fermeret te deshperuar

Kanë mjaftuar disa minuta shi e breshër në zonën e Maliqit për të çuar dëm mundin e fermerëve. Prodhimet bujqësore dhe pemëtaria janë dëmtuar rëndë. Fermerët kërkojnë ndihmë financiare nga  shteti pasi bujqësia është e vetmja mënyre jetese për ta. Breshëri që ra në fshatin Sovjan në bashkinë e Maliqit ka dëmtuar gjithë kulturat bujqësore […]