Dobite e domates se gjelber!

Domatja është bimë barishtore një vjeçare e familjes Solonaceae. Si për nga rëndësia ekonomike, vlera ushqyese, mënyra e përdorimit në të ushqyerit e njeriut dhe sipërfaqet që zen, domatja bën pjesë në grupin e bimëve perimore më të rëndësishme. Domatja në Shqiperi dhe Kosovë zë një vend shumë me rëndësi si perime e freskët apo […]

Cilat jane dobite e riciklimit te mbetjeve?

Një nga metodat alternative për të mbrojtur burimet ekzistuese në natyrë, të cilat po shterojnë çdo ditë e më shumë është edhe riciklimi. Lënda e parë e shumë produkteve që përdorim sot përfitohet nga burimet natyrore. Bashkë me rritjen e popullsisë kemi edhe rritjen e konsumit dhe kjo shkakton jo vetëm pakësimin e këtyre burimeve […]

Dobitë e mollës në shëndetin tonë

Për qëllime mjekësore përdoren frutat e mollës por edhe gjethet. Fruti i molles përmban rreth 15 përqind sheqerna, acide organike e sidomos acid malik, janë të pasura në karotinë (provitaminë A), me vitamina B1, C, E, P, B2, PP, të cilat ndodhen nën lëkurë. Farat e mollës përmbajnë albumina dhe yndyrë. Molla si frut ka veti freskuese, qetësuese […]

Studimi, Dobitë e verës së kuqe për zemrën

Vera është konsideruar si një prej pijeve më të shëndetshme, pasi ka ndikim pozitiv në zemër dhe në sistemin e qarkullimit të gjakut. Studimet kanë treguar se vera e kuqe e pasur me flavonoide është më e mira për shëndetin. Një gotë me verë të kuqe përmban sasi të lartë antioksidantësh. Flavonoidet janë të njohura për cilësitë […]