Dita Boterore e Biodiversitetit

Biodiversiteti shpesh kuptohet në termat e shumëllojshmërisë së gjerë të bimëve, kafshëve dhe mikroorganizmave, por ai përfshin gjithashtu dallimet gjenetike brenda secilës specie – për shembull, midis varieteteve të kulturave dhe racave të bagëtive – dhe shumëllojshmërisë së ekosistemeve që presin lloje të shumta ndërveprimesh ndërmjet anëtarëve të tyre (njerëz, bimë, kafshë). Biodiversitit në dy […]

OKB: Bota ka deshtuar me mbrojtjen e biodiversitetit

Bota ka dështuar në përpjekjet e saj për të mbrojtur biodiversitetin, me natyrën që po përkeqësohet vazhdimisht, sipas një raporti të botuar sot nga OKB. “Raporti Global i Biodiversitetit i OKB-së zbuloi se asnjë nga 20 objektivat globale të biodiversitetit, për të cilat u ra dakord 10 vjet më parë, me një afat në 2020, […]

Bujqesia e qendrueshme dhe rendesia e biodiversitetit (VIDEO)

Ajri që marrim frymë, uji që pimë dhe ushqimi që hamë të gjithë mbështeten në biodiversitetin. Është themelore që ne te prodhojmë ushqim në një mënyrë që ruan mjedisin. Kjo është arsyeja pse ruajtja e burimeve natyrore dhe biodiversitetit është kritike për shëndetin e njerëzve dhe pasurinë planetare. Bujqësia e qëndrueshme është përgjigja për të […]