Ndikimi i lengut te portokallit ne uljen e kolesterolit!

Lëngu i portokallit përtej shijes së mirë dhe një pakete me vitamina që i dhuron trupit, funksionon si një kurë e vërtetë për sëmundje të veçanta. Në këtë përfundim kanë arritur ekspertët së fundmi, duke e rekomanduar këtë lëng si një mënyrë për të luftuar kolesterolin e lartë. Në këtë artikull do të gjeni të […]

Konsumimi i vezeve nuk ndikon ne nivelin e kolesterolit ne gjak

Shkencetaret kane zbuluar se konsumimi i vezeve nuk ndikon ne nivelin e kolesterolit ne gjak, qe lidhet me rritjen e rrezikut per sulm ne zemer ose ne tru. Te verdhat e vezeve njihen per permbajtjen e larte te kolesterolit, por, nje studim i para pak kohesh ka zbuluar qe konsumimi i vezeve nuk ndikon ne […]

8 ushqime qe mund te ulin nivelin e kolesterolit

Menyra e te ushqyerit luan nje rol shume te rendesishem ne uljen e kolesterolit. Shpesh veme re se njerezit i kushtojne teper rendesi dietes se perditshme ditore duke u munduar qe te merren me ane te ushqimit te gjithe perberesit ushqimor te domosdoshem per organizmin, ne menyre te tille qe te mos sjellin rreziqe per […]

Ushqime per uljen e kolesterolit

Ne qofte se e kontrolloni rregullisht kolesterolin ne gjak keni bere punen me te mire per te ditur se ku jeni. Por ne qofte se mesoni dhe i konsumoni ushqimet te cilat ulin kolesterolin ne kete rast keni vepruar ne dobi te shendetit tuaj. – Hani më shumë ushqim duke ndihmuar për të rritur nivelin […]