INSTAT: Fieri, qarku me falimentin më të madh të fermave të gjedhit me 2022

Numri i krerëve të gjedhit ka pësuar rënie të fortë në vitet e fundit, por në disa qarqe fermat blegtorale janë reduktuar me ritme më të larta. Në shkallë kombëtare numri i fermave bujqësore ra me mbi 8% me 2022, ndërsa ne Fier tkurrja ishte 34%. Qarku më numrin më të madhe të krerëve të gjedhit, me […]

Biznesi i vogel ne krize/ Mungesa e xhiros, rrezikon falimentin

Përballë mungesës së klientëve dhe pasigurive të shtuara, tregtarët e vegjël shprehen pesimistë për të ardhmen dhe shumë prej tyre i frikësohen një falimenti të mundshëm. Pasiguri të mëdha nga tjetër në këtë periudhë ndihen edhe te qytetarët të cilët kanë orientuar të gjithë shpenzimet e tyre për nevojat bazike. Një përkeqësim i situatës së […]