Studimi i BE mbi ndotjen, Shqiperia me numrin me te larte te vdekjeve!

Në studimin e publikuar së fundmi nga Agjencia Evropiane e Mjedisit, Shqipëria renditet si vendi me numrin më të lartë të vdekjeve të shkaktuara nga ndotja e mjedisit. Përqindja e vdekjeve nga faktorët e mjedisit shkon nga 9% në vendet si Norvegjia dhe Islanda dhe arrin deri në 23% dhe 27% në Shqipëri dhe Bosnje […]

Menaxhimi i baseneve ujore – “Hartimi i planeve te behet ne bashkepunim me publikun, eshte detyrim i BE”

Hartimi i planeve të menaxhimit të burimeve ujore duhet të bëhet me pjesëmarrjen e publikut, si një detyrim i direktivës së Bashkimit Evropian. Kërkesa vjen nga Instituti i Bashkëpunimit për Integrim dhe Zhvillim, duke theksuar se roli  i shoqërisë civile në këtë drejtim është tejet i rëndësishëm. Gjatë një konference për shtyp, përfaqësueset e organizatës, […]