Kamomili – Efektet dhe perfitimet

Lulet e kamomilit përdoren dhe janë të famshme për vetitë e tyre qetësuese, shkruan faqja italiane e internetit cure-naturali.it. Në realitet bima nuk ka përbërës aktivë nxitës si shumica e bimëve që përdoren kundër pagjumësisë, por përkundrazi, ajo ka kryesisht veti antispazmodike, siç është balsami i limonit. Këto veti e bëjnë kamomilin një relaksues të […]

Kamomili, ilaç per dhimbjet e barkut

Kamomili njihet për shumë të mira shëndetësore, përveç shijes së tij të mirë si çaj. Ndër të mirat më të mëdha nga përdorimi i kamomilit është ndikimi që ka në lehtësimin e dhimbjeve të barkut. Një produkt i përgatitur me kamomil dhe ilaçe të tjera bimore ka rezultuar i mirë për lehtësimin e dhimbjeve të […]