Kujdes nga ushqimet/ Ja cilet elemente shkaktojne kancer!

Kanceri është shkaku i dytë më i zakonshëm i vdekjes në Shtetet e Bashkuara, pas sëmundjes së zemrës. Kanceri ndikon thellësisht në mënyrën se si qelizat tona rriten dhe ndahen, duke i ndryshuar. I gjithë kanceri është rezultat i dëmtimit ose mutacioneve gjenetike në ADN-në tonë. Por ne gjithashtu dimë se marrja e substanca të […]

Johnson & Johnson, 5 miliarde dollare demshperblim, mbi 14 mije padi per kancer

Kompania Johnson & Johnson ka paguar më shumë se 5 miliardë dollarë për të gjitha paditë e bëra nga përdoruesit e saj. Këta të fundit, të diagnostikuar me kancer, kanë hedhur Johnson & Johnson në gjyq, pas shumë vitesh përdorim të pudrës së kompanisë, pasi përmbajtja e saj ju ka rezultuar të jetë kancerogjene. Gjyqi […]

“Mishi i kuq nuk shkakton kancer” – Studimi tregon se ulja e konsumit sjell fare pak perfitime shendetesore

Reduktimi i mishit të kuq dhe të përpunuar sjell pak ose aspak përfitime shëndetësore, sipas një rishikimi që bën kontradiktë me këshillat dietike të agjencive kryesore ndërkombëtare. Shumica e njerëzve mund të vazhdojnë të hanë mish të kuq dhe të përpunuar në normën mesatare aktuale, zakonisht 3-4 herë në javë për të rriturit në Europë […]