Krijohet gjethja artificiale qe transformon dioksidin e karbonit ne karburant!

Një gjethe artificiale arrin të transformojë dioksidin e karbonit në karburant, ashtu siç bëjnë bimët kur përdorin energjinë e dritës së diellit për të transformuar dioksidin e karbonit në ushqim. Rezultati është publikuar në revistën “Nature Energy” nga universiteti kanadez i Waterloo. “Kjo  është një gjethe artificiale sepse imiton procesin e fotosintezës por në vend […]

Studimi/ Karantina ul nivelin e karbonit, por ende e pamjaftueshme

Një diskurs mjedisor po shfaqet mes pandemisë së koronavirusit: Shumë vende kanë ndalur fluturimet dhe shume te tjere nuk po shkojnë drejt punës me makina, duke çuar në një rënie drastike të emetimeve të karbonit. Një studim i publikuar në revistën Nature Weather Change zbulon se emetimet globale të karbonit në ditë në prill ishin […]