E dini sa plastike kemi konsumuar gjate bllokimit te pandemise?

Detet dhe oqeanet janë shtëpia e 80% të specieve të gjalla, kafshëve dhe bimësisë detare që popullojnë ujërat në të gjithë botën. Jo vetëm që ato përfaqësojnë burimin e mirëmbajtjes dhe jetës për miliona njerëz në planetin tonë, por 50% e oksigjenit që thithim vjen prej andej. Një trashëgimi e paçmuar, mbijetesa e së cilës […]

“E kemi tepruar zullumin”

Nga Arben Kallamata Kjo figure më poshtë tregon historinë e Tokës. Planeti ynë llogaritet të jetë krijuar rreth 4.5 miliardë vjet më parë. Oksigjeni në atmosferë u shtua para 2 miliardë vjetësh. Pastaj, pasi kaluan 250 milion vjet filluan të lindin qelizat e para me bërthamë, si fillim i jetës në tokë. Prej tyre u […]

Koronavirusi – 3-fishohen, shitjet ne supermarkete/ Kompanite: Nuk ka vend per panik, kemi furnizime!

Shqiptarët u gdhinë të hënën e kësaj jave me lajmin se ishin zbuluar dy raste të qytetarëve të prekur nga coronavirus diçka që duket se ka shkaktuar panik. Skenat që më herët u panë në supërmarketet e Itlaisë, Anglisë e në një sërë vendesh të tjera europiane u përsëritën edhe këtu me radhë të gjata […]

Sinjalet qe dergon trupi kur kemi mungese vitaminash

Trupi ynë, në sajë të sistemit imunitar, gjithmonë na dërgon sinjale në lidhje me gjendjen tonë shëndetësore pavarësisht se ne shumë shpesh e shpërfillim atë. Vitaminat janë të rëndësishme për të siguruar funksionimin e duhur të trupit tonë. Dobësitë nga mungesa e vitaminave janë shprehur në sinjale shumë të paqarta, në përgjithësi këto shenja të […]

Sa kohe duhet te presim per te notuar, pasi kemi konsumuar ushqim?!

Disa njerëz do të përjetojnë dhimbje stomaku nëse bëjnë ndonjë aktivitet të fuqishëm pas një vakti ushqimor, por notimi i moderuar ose ndonjë lloj stërvitjeje nuk shkakton ndonjë efekt anësor serioz. Procesi i të ngrënit dhe tretjes, shmang pak gjak nga muskujt në zonën e krahëve dhe këmbëve, dhe e dërgon atë drejt stomakut dhe […]

Bizneset e Kosoves “kryqezojne” autoritetet shqiptare: Ne ju kemi hapur tregjet, nga ju kemi nje mal me pengesa

Ministrja e financave Anila Denaj premtoi se do të negociojnë me kompaninë e skanerit për tarifën e skanimit për sipërmarrjet e Kosovës. Përfaqësues të sipërmarrjeve të Kosovës kanë paraqitur sot në një konferencë të përbashkët me Dhomën e Tregtisë, – ku pjesëmarrëse ishte dhe ministra e financave Anila Denaj dhe zv/kryeministri i Kosvës, Fatmir Limaj, […]