Rrushi me i shtrenjte ne bote/ 10.000 dollare per nje kilogram

Japonezët e quajnë këtë rrush “Ruby Roman” sepse është po aq i bukur sa një rubin dhe ju ndiheni si një perandor romak kur e keni të servirur. Rrushi i kuq ka përmasa të ngjashme me topat e ping-pongut, shkruan Lux life . Çdo kokerr individuale mund të peshojë deri në 20 gram. Përveç që […]

Shafrani i vertete mund te kushtoje mbi 10 mije dollare per kilogram!

Edhe në botën e shtrenjtë të erëzave, shafrani dallon. Dhe shafrani i vërtetë mund t’ju kushtojë mbi 10,000 dollarë për kilogram. E kërkuar pas mijëra vitesh si erëz, bojë dhe ilaç, duhen mbi 150 lule për të bërë vetëm 1 gram shafran. Pra, vetëm çfarë e bën këtë erëz kaq të shtrenjtë? Shafrani është stigma […]