Bordi i Autoritetit te Konkurrences voton kunder gjobes per tregtaret e miellit

Shqipëria është përballur me një valë rritjesh çmimesh, veçanërisht në grupin e ushqimeve. Gjatë muajit shtator, çmimi i bukës masive pësoi një rritje prej 20 lekësh pothuajse në të gjithë vendin. Autoriteti i Konkurrencës njoftoi të mërkurën se një propozim i sekretariatit për të gjobitur kompanitë kryesore të prodhimit dhe tregtimit të miellit në Shqipëri […]

Autoriteti i Konkurrences: Prodhuesit e miellit fiksojne çmimin me marreveshje

Autoriteti i Konkurrencës ka arritur në përfundimin se kompanitë e prodhimit dhe tregtimit të miellit në vend përcaktojnë me marrëveshje çmimet e shitjes së këtij produkti. Në përfundim të hetimit të thelluar të tregut, është konstatuar sjellja e bashkërenduar midis ndërmarrjeve Agro Blend, Miell Tirana, Bloja, Atlas dhe Atlas Mills, në tregun e importit të […]

Autoriteti i Konkurrences rrezon rritjen e çmimit nga kompanite celulare, nis hetimi

Autoriteti i Konkurrencës ka marrë dy vendime këtë të premte, që lidhen me tregun e telefonisë celulare. Në njërin prej tyre, Konkurrenca kërkon që operatorët të ndërpresin menjëherë paketat e reja, të cilat u shoqëruan me rritje çmimi, ndërsa në vendimin tjetër, njofton hapjen e një hetimi paraprak mbi tregun. Prej gati 10 ditësh, tre […]