“Stresohen” elefantet/ Kopshti Zoologjik i kuron me kanabis

Ka ndodhur në Varshavë, ku veterinerët kanë vendosur të përdorin kanabis terapeutik për 3 elefante afrikanë, veçanërisht nervozë pas vdekjes së femrës alfa të tufës. Që kur femra e tyre alfa vdiq, elefantët në tufën e vogël kanë filluar të tregojnë shenja të qarta stresi. Dhe kështu, për t’i shëruar ata, Kopshti Zoologjik në Varshavë […]

Kopshti artificial me uje ne Japoni fiton çmimin Obel, me vlere 100,000 euro

Art Biotop Water Garden, një peizazh artificial nga Junya Ishigami pranë Maleve Nasu në Japoni, ka marrë çmimin Obel të këtij viti. Çmimi i ri ndërkombëtar me vlerë prej 100,000 eurosh (86,000 paund), e bën atë një nga çmimet me vlerë më të lartë të dhëna për projektet arkitekturore, nga Fondacioni Henrik Frode Obel. Ky […]

“Oasi di Aboukir” – Kopshti vertikal ne Paris

Patrick Blanc, krijuesi i mureve të gjalla arriti të përfundonte kopshtin e tij të fundit vertikal,  duke mbjellë 7600 bimë në faqen e një pallati 5 katësh në Paris. “Oasi di Aboukir” është një mur i gjelbër me  lartësi 25 metra ku janë mbjellë 237 lloje të  ndryshme bimësh dhe lulesh. U deshën plot shtatë […]

Si ti eliminoni barerat e keqija nga kopshti ne menyre natyrale?!

Katër metoda plotësisht natyrale. Adhuruesit e luleve të cilat i kanë në oborr apo në kopshtin e tyre të vogël e dinë se sa mund dhe kohë janë të domosdoshme gjatë muajve të ngrohtë që t’ua kushtojnë kopshtit që të jetë perfekt dhe bukur. Megjithatë, 99 për qind e tyre nuk dinë se si t’ia […]