Koshat dhe stolat në shkolla, të rëndësishme për mbrojtjen e mjedisit!

Vendosja e koshave dhe stolave në shkollat Allkaj dhe Bubullimë ishin aktivitetet përmbyllëse që bëmë së bashku me nxënësit e mësuesit si dhe me shkollën “Rrapi Mertiri” Toshkez ku u mbollën fidanët dekorativë pjese e projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga […]

OKB: Bota ka deshtuar me mbrojtjen e biodiversitetit

Bota ka dështuar në përpjekjet e saj për të mbrojtur biodiversitetin, me natyrën që po përkeqësohet vazhdimisht, sipas një raporti të botuar sot nga OKB. “Raporti Global i Biodiversitetit i OKB-së zbuloi se asnjë nga 20 objektivat globale të biodiversitetit, për të cilat u ra dakord 10 vjet më parë, me një afat në 2020, […]

USA/ Aprovohet leshimi i 750 milion mushkonjave OMGJ per mbrojtjen e mjedisit dhe pengimin e perhapjes se semundjeve

Shteti i Floridas ka autorizuar lëshimin e 750 milion mushkonjave të modifikuar gjenetikisht, për të ngadalësuar përhapjen e mushkonjave që mbartin sëmundje dhe sherbejne si vektor kundër këshillave për mbrojtjen mjedisore. Për të hequr qafe mushkonjat që zhurmojnë në Florida Keys, Agjensia e Shteteve të Bashkuara për Mbrojtjen e Mjedisit i ka dhënë dritën jeshile një […]

Krijohet Forumi per Mbrojtjen e Parkut Kombetar Divjake – Karavasta

Ne kuader te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te promovuar mbrojtjen e natyres ne Shqiperi”, financuar nga BE dhe zbatuar nga INCA, dy Organizatat Horizont EU dhe Mireqeverisja e Ekosistemeve Natyrore (MEN) organizuan nje takim ne Parkun Kombetar […]

Keshilla per mbrojtjen e bimeve (21-30 Qershor 2020)

Keshilla per mbrojtjen e bimeve nga Prof. Ass. Enver Isufi, Ekspert në Mbrojtjen e Bimëve dhe në Bujqësinë Biologjike Periudha 21-30 Qershor, 2020 Ditët e muajit Qershor moti parashikohet të jetë i paqëndrueshëm. Temperaturat do jene të larta, do te ketë zona me shira dhe vesa të zgjatura. Këtyre kushteve i shtohet fakti qe bimët […]

Njohuri praktike per mbrojtjen e bimeve

Mbrojtja e bimeve nga parazitet eshte nje hallke shume e rendesishme agroteknike. Pa kete hallke nuk mund te merren rendimente te larta e te qendrueshme dhe me cilesi te larte. Sipas FAO-s (Organizata Nderkombetare per Bujqesine dhe Ushqimin), humbjet qe vine nga semundjet, demtuesit dhe barerat e keqia, qysh nga momenti i mbirjes e deri […]

Fier: Hapet zyra Rajonale e Komisionerit per Mbrojtjen nga Diskriminimi

Diten e djeshme ka hapur dyert zyra Rajonale e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi, prane sporteleve te ADISA-s ne bashkine e Fierit. Në ceremoninë e hapjes, krahas Komisionerit Robert Gajdja, Prefektit të Qarkut Fier, Baki Bala, ishte dhe zv/kryetarja e bashkisë Fier, Enkelejda Peshkëpia si dhe perfaqesues te OJF-ve dhe Shoqerise Civile. Kjo zyrë e […]

Keshilla teknike per mbrojtjen e bimeve per muajin Maj 2019

 Klima: Edhe dhjetëditori i parë të muajit Maj u shoqërua me reshje shiu të forta te cilat në disa zona arriten 50-80 mm. E parë në përgjithësi këto shira ishin një dhuratë e madhe për hidrocentralet, si dhe për rezervuaret me destinacion ujitjen e bimëve bujqësore. Rezervuarët e ujit për energji elektrike, rezervuarët e bujqëesië […]