Frutat me te mira per shendetin – Ja çfare duhet te konsumoni!

Nëse nuk i pëlqeni luleshtrydhet, tëherë duhet t’i lexoni disa nga përfitimet shëndetësore që ato kanë. Jo vetëm që kanë një shije fantastike, por ato janë shumë të pasura edhe me vitaminë dhe antioksidantë dhe kanë vlera të tjera të jashtëzakonshme për shëndetin tuaj. Nxisin metabolizmin– Luleshtrydhet janë një burimi shkëlqyeshëm i vitamines C. Njerëzit […]

Perime te ziera apo te paziera – Cilat jane me te mira per shendetin?

Nutricionistët keshillojne se me e mira per shendetin eshte perdorimi i perimeve ne te dy menyrat. Duhet te alternojme te dyja ne menyren tone te ushqyerit, edhe perimet e ziera edhe ato te paziera Nxehtësia me të vërtetë shkatërron enzimat, indolet (përbërësit biologjikë aktivë në ushqim, të cilët janë të dobishëm në luftën kundër kancerit), […]