Permiresimi cilesie se ajrit, Londer 2030/ Ne fokus femijet dhe mireqenia e tyre

Fëmijët që rriten në zona të ndotura në kryeqytetin britanik kanë vëllim dukshëm më të vogël të mushkërive, me një humbje prej afro 5% në kapacitet, ekuivalent me dy vezë të mëdha krahasuar me moshatarët e tyre në pjesën tjetër të Anglisë. Rreth 98% e shkollave në Londër ndodhen në zona që tejkalojnë kufijtë e […]

Mireqenia, ku jemi krahasuar me te tjeret?

Shifrat janë mënyra më e mirë për të ilustruar mirëqënien e vërtetë të një vendi. Për Shqipërinë, shifrat nuk janë aspak bujare, pasi janë të detyruara të tregojnë realitetin. Dhe realiteti nuk është aspak me ngjyra. Një sërë publikimesh të ndryshme nga agjencitë e huaja, që ofrojnë një bazë të mirë krahasimore, tregojnë se, në […]

MIRËQENIA E KAFSHËVE PJESË E RËNDËSISHME E BUJQËSISË SË QËNDRUESHME.

Lidhja e fortë midis njerëzve dhe kafshëve në Ballkanin Perëndimor vjen nga tradita e gjatë e blegtorisë në këtë rajon. Në këtë pjesë të Evropës ende mund të shihen barinjtë të cilët mbajnë kope me dele apo gjedhë në livadh, të shoqëruar gjithmonë nga qentë besnikë të bariut. Mirëqenia e kafshëve është pjesë e praktikës […]