“Standardet e ndertimit dhe siguria sizmike domosdoshmeri”

Profesor Frederik Tilmann, drejtues i sektorit të sizmologjisë në Qendrën gjermane të Studimeve Gjeologjike (GFZ) në Potsdam shpjegon për DW dukurinë sizmike me goditjet pasuese të tërmetit të 26 nëntorit në Shqipëri. DW: Tërmeti i rëndë i së martës (26.11) në Durrës dhe Thumanë, që shkaktoi dëme të paimagjinueshme, është shoqëruar me lëkundje të tjera, […]

2018, ulet pesha e bujqesise ne punesim, rritet e turizmit dhe ndertimit

Bujqësia është sektori që dominon punësimin në vend, por gjatë vitit 2018 pesha e tij ra në 37.4 për qind totalit të te punësuarve nga 38.2 për qind që ishte gjatë vitit 2018. Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT, struktura e punësimit sipas sektorëve u zhvendos nga bujqësia tek shërbimet dhe prodhimi. Gjatë vitit të kaluar sektori i tregtisë dhe shërbimeve zuri 25.7 për qind te të punësuarve gjithsej, me një rritje 0.7 % […]