Horizont EU organizon orë edukative në shkollën e Mesme te Pergjitheshme “Jani Nushi”

Në dt 28 prill ora 13:00 në nje nga ambjentet e shkollës se mesme pergjitheshme “Jani Nushi” u realizua nje ore edukimi e ndergjegjesimi me nxenesit e klases XI te kesaj shkolle. Fillimisht me 20 te rinjte e pranishem u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër […]

Natura 2000 – PPNEA, takim per rrjetezimin e shoqatave mjedisore ne Fier – Vlore

Natura 2000 eshte rrjeti me i madh zonave te mbrojtura ne te gjithe boten dhe te gjithe vendet te cilet duan te aderojne per ne Bashkimin Europian duhet te pergatiten edhe nga ana mjedisore. Natura 2000 perfshin zona kryesore per shumimin dhe jetesen e llojeve te rralla e te kercenuara, dhe disa tipe habitatesh te […]

Fermeret ne proteste, Sindikata organizon tubimin kunder ndryshimit te skemes se subvencionit

Sindikata e Fermereve te Bashkuar menjehere ka reaguar pas ndryshimeve te skemes se kompensimit per fermeret e cila eshte mare pa nje konsultim me grupin e interesit dhe i eshte vendosur nje tavan kompensimi. Kryetari i S.F.B. Eduart Sharka ka publikuar vendimin e kryesise se sindikate per te protestuar per te drejtat e fermereve te […]

QKF Lushnje organizon “Talenti i vogel 2019” ne Gjinine e Kenges

Ne sallen e Qendres se Artit “Vaçe Zela”, Qendra Kulturore e Fëmijëve Lushnje, organizoi per te disatin vite radhazi finalen e konkursit “Talenti i vogel 2019”, Gjinia e Kenges. Jura perzgjodhi 14 femije finaliste nga shkollat 9-vjeçare te Bashkise Lushnje te cilet arriten te kualifikoheshin ne dy fazat e tjera selektuese. Salla e tejmbushur nga spektatoret […]