Breshkat Careta Careta “dashurohen” me Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Administrata Rajonale e Zonave te Mbrojtura Fier ka bere publik nje lajm fantastik per natyren ku eshte evidentuar nje fole e breshkes careta careta ne bregdetin e Parkut Kombetar Divjake-Karavasta. Specialistet e AdZM Fier gjate kesaj periudhe kryejne kontrolle intensive ne vijen bregdetare pasi ne kete kohe breshkat e detit careta careta dalin ne breg […]

Dita Boterore e Dheut/ Aktivitet pastrimi dhe pyllezimi ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

“Ndaloni kripëzimin e tokës, rritni prodhimin e tokës” është tema e Ditës Botërore të Dheut kete vit. Qëllimi i saj është të promovojë ndërgjegjësimin për rëndësinë e ekosistemeve të shëndetshme duke trajtuar çështjet që lidhen me menaxhimin e tokës dhe kripëzimin e tokës, që shkakton erozion, duke çuar në rendimente të dobëta bujqësore në një […]

Dita e Sherbimit Pyjor Shqiptar, mbillen 100 pisha të buta në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta

96 vjet me pare është miratuar Ligji i pare shqiptar per pyjet dhe kullotat. Qe prej asaj kohe 27 janari njihet si Dita e Sherbimit Pyjor Shqiptar. Në kuadër të kësaj dite dhe ne vazhdimsi te aksionit tashme 5 vjeçar per shtimin e zones se pyllezuar, punonjes te AdZM Fier ne bashkepunim me bizneset e […]