Produkte pa vule dhe certifikate veterinare – AKU asgjeson 60 kg fileto pule, 187 kg mish dhe mbi 1 ton ushqime te pasigurta per konsum

Trupat inspektuese të AKU-së gjatë 24 orëve të fundit kanë kryer 619 inspektime në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime në kuadër të Task-Forcës Anti-Covid. Sipas njoftimit gjatë monitorimeve janë vendosur 6 masa administrative, përkatësisht: një masë administrative për moszbatim të protokollit të sigurisë anti-covid, 4 masa për tregtim mishi pa vulë dhe pa certifikatë […]

Produkte ushqimore te pasigurta per konsum – AKU vendos masa administrative per 3 subjekte tregtare

Trupat inspektuese të AKU-së kanë realizuar gjatë 24 orëve të fundit rreth 230 inspektime në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime në kuadër të Task-Forcës të ngritur kundër përhapjes së Covid-19. Sipas njoftimit të AKU gjatë inspektimeve janë vendosur 3 masa administrative ndaj tre subjekteve për ushqim të pasigurt dhe mungesë të sistemit të gjurmueshmërisë, […]

Produkte te skaduara dhe te pasigurta per konsum – AKU asgjeson 35 ton ushqime

Trupat inspektuese të AKU-së kanë kryer gjatë 24 orëve të fundit  226 kontrolle dhe inspektime në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime në kuadër të Taks-Forcës kundër përhapjes së Covid-19. Sipas njoftimit janë vendosur 2 masa administrative gjatë inspektimeve, masa e parë është vendosur në një subjekt për mungesë të sistemit të gjurmueshmërisë ndërsa masa […]

Produkte mishi me salmonele, AKU ndalon hyrjen e 46.2 ton produkte te pasigurta nga Brazili

Në vijim të zbatimit të Planit të Kontrolleve Zyrtare dhe sinjalizimeve të ardhura nga qytetarë dhe sistemi europian i njoftimit të shpejtë, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet në subjektet që importojnë dhe tregtojnë produkte ushqimore, me qëllim mbrojtjen e shëndetit dhe interesit të konsumatorëve. Nga kontrollet e ushtruara në terren ka rezultuar se disa […]

Minj te ngordhur ne fabriken e miellit, AKU bllokon dhe gjobit me 3.15 milione leke aktivitetin ne Fushe- Kruje

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar 141.6 ton produkte të pasigurta në një magazinë mielli dhe ushqimi për blegtorinë në Fushë- Krujë. Po ashtu, subjekti u gjobit me 3.15 milionë lekë kundërvajtje për mungesën e licencës për ushtrim aktiviteti, për kushte të papërshtatshme higjeno-sanitare, për mungesë të sistemin të gjurmueshmërisë, etiketim të ushqimeve për kafshët […]